Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva MAGNUM 2015

Et must til din vinsamling fra et af de bedste år i Toscana i mands minde

  • 93 pointRobert Parker
  • 94 pointJames Suckling
  • 3 glasGambero Rosso
  • 249,00 DKKved køb af 3 - flasker ellers 319,00 DKK fl.

Ikke på lager

Beskrivelse

Toscanas varme sol smager tydeligt igennem i Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva MAGNUM 2015. Den er inviterende fed og fyldig med kirsebær, mørk chokolade og let vanilje fra fadlagringen. Behageligt aromatisk med medium krop og tætte og insisterende tanniner.

Vinen er bestemt drikkemoden nu, men lad dig ikke komplet forføre ved den første flaske. Denne riserva har faktisk stort udviklingspotentiale, hvis du giver den nogle år på langs. Det lyder for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre den rørende virkelighed. Brunello'erne og Chianti'erne, der koster 2-3 gange så meget ville ønske, at de havde lige så meget at byde på. Et ABSOLUT MUST til din vinsamling!

Nyd gerne Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva MAGNUM 2015 med mad til. Eller på uledsaget udgang fra vinkælderen direkte i glasset som selvforkælelse. Vi anbefaler den til klassiske italienske retter med tomat eller til rødt kød og vildt. Toscanas varme og smukke landskab er ikke længere væk end din proptrækker.

Elisabetta Geppetti har løftet vingården Le Pupille til højder man ikke havde turde tro muligt, da hun overtog den for efterhånden mange årtier siden. Efter samarbejdet med vin-geniet Luca d'Attoma blev sat i søen i 2010, er det nærmest historien om Kong Midas om igen: Alt de rører ved bliver til guld. Dette er den første vin Le Pupille lavede. Den første årgang blev sendt på markedet i 1982 med resultatet fra høsten 1978 i flasken.

Anmelderne siger...

Om pågældende årgang skrev Flaskehalsen: "En rødvin må gerne tage sig smukt ud i glasset, og skal man lave et lille studie i, hvordan den slags lykkes, så kan man udmærket bruge Morellino di Scansano som eksempel. For det er så smuk en rødvin i glasset, at man næsten ikke nænner at drikke den. Smagsmæssigt har den en krydret kant omkring den rare smag med klassiske tørre strejf, som en toscaner nu engang helst skal have. Den er en smule sammensat i sin stil, men generelt er det en vældig flot rødvin."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

,

Lagring

Drikkes bedst

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...