Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva 2015

Brunellodræberen i vidunderlig varm årgang

  • 93 pointRobert Parker
  • 94 pointJames Suckling
  • Flaskehalsen
  • Ugens vinhitVinexpressen
  • Vinavisen
  • Gastromad
  • 3 glasGamberro Rosso
  • 90 pointEkstrabladet
  • 90 point(2014)Winespectator
149,00 DKK

Beskrivelse

Toscanas varme sol smager tydeligt igennem i Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2015. Den er inviterende fed og fyldig med kirsebær, mørk chokolade og let vanilje fra fadlagringen. Behageligt aromatisk med medium krop og tætte og insisterende tanniner.

Vinen er drikkemoden nu, men lad dig ikke komplet forføre ved den første flaske. Denne riserva har faktisk stort udviklingspotentiale, hvis du giver den nogle år på langs. Det lyder for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre den rørende virkelighed. Brunello'erne og Chianti'erne, der koster 2-3 gange så meget ville ønske, at de havde lige så meget at byde på. Et ABSOLUT MUST til din vinsamling!

Nyd den med mad til eller på uledsaget udgang fra vinkælderen direkte i glasset som selvforkælelse. Vi anbefaler den til klassiske italienske retter med tomat eller til rødt kød og vildt. Toscanas varme og smukke landskab er ikke længere væk end din proptrækker.

Elisabetta Geppetti har løftet vingården Le Pupille til højder man ikke havde turde tro muligt, da hun overtog den for efterhånden mange årtier siden. Efter samarbejdet med vin-geniet Luca d'Attoma blev sat i søen i 2010, er det nærmest historien om Kong Midas om igen: Alt de rører ved bliver til guld. Dette er den første vin Le Pupille lavede og den første årgang blev sendt på markedet i 1982 med resultatet fra høsten 1978 i flasken.

Om pågældende årgang skrev Flaskehalsen: "En rødvin må gerne tage sig smukt ud i glasset, og skal man lave et lille studie i, hvordan den slags lykkes, så kan man udmærket bruge Morellino di Scansano som eksempel. For det er så smuk en rødvin i glasset, at man næsten ikke nænner at drikke den. Smagsmæssigt har den en krydret kant omkring den rare smag med klassiske tørre strejf, som en toscaner nu engang helst skal have. Den er en smule sammensat i sin stil, men generelt er det en vældig flot rødvin."

Sammenlign de forskellige årgange

2015 var et suverænt godt vinår i Italien. Vejret var perfekt og vinmagerne kunne ikke ønske sig mere gunstige forhold at arbejde under. Le Pupille - Morellino di Scansano Riserva 2015 smager derfor varmere end 2014, som vi også har på lager. Du kan købe en kasse af hver og smage dem op imod hinanden. Det er altid en sjov måde at komme 'under huden' på sin vin.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

,

Producent

Region

Lagring