Le Pupille – Morellino di Scansano 2020

Anmelderrost super-Sangiovese fra Maremmas bedste vingård

  • 92 pointJames Suckling
  • (2019)Gastro
  • 90+ point(2019)Robert Parker
  • 93 point(2018)Barego'mad
  • 79,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 129,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Pupille - Morellino di Scansano 2020 er en uhørt velanmeldt og velsmagende Sangiovese til prisen!

Den garvede vinanmelder James Suckling var nær trillet ned ad stolen, da han smagte årgang 2020 fra Le Pupille. Vinene fortsætter nemlig med at blive bedre hvert år. Denne skønne toscaner endte således med at få hele 92 point, hvilket er ret voldsomt for prislejet. Når man har Maremmas bedste marker og deler vinmager med Chateau Latour, er der selvfølgelig også et vist potentiale...

Le Pupille har vist sig som værende en af Toscanas absolut bedste producenter. Der står Maremma på visitkortet, men de mindre vine slår ALT i Chianti Classico til prisen, de store Sangiovese-vine slår ALT med navnet "Brunello" til prisen, og top-toscaneren Saffredi er tidligere blevet kaldt "alt for billig" af GASTRO. Det er vel at mærke en af Italiens bedst anmeldte vine med 100 point fra James Suckling og 98 point fra Robert Parker.

Denne vin  må nøjes med navnet fra den lokale klassificering "Morellino di Scansano", men for pokker, hvor har den fået smagen med sig! Her er klassisk, men rig og saftig smag af kirsebær med en smule viol. Fadpræget er meget diskret, for den skønne Sangiovese-smag skal ikke overdøves.
Drik Le Pupille - Morellino di Scansano 2019 til en af de klassiske italienske retter med tomat. Så sparer du flybilletten til Italien - det er nemlig præcist som at sidde i Toscana en lun sommeraften og nyde duftene. Server den gerne ved 18-20 °C.

OBS! Billedet viser årgang 2018, men den aktuelle årgang på lager er Le Pupille - Morellino di Scansano 2020. Fotografen er på vej.

Anmelderne siger...

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Producent

Region

Druer

, ,

Drikkes bedst