La Tosa – Vignamorello 2013

Konge-Barbera med 97 point.

  • Finansbureauet
  • Ekstrabladet
  • 97 pointLuca Maroni
  • 5/5 drueklaserBibenda
99,00 DKKFør 199,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Power, elegance og en vin, der udvikler sig i mange, mange år fremover. Det lyder svært og hamrende dyrt, men det er ikke desto mindre, hvad Vignamorello tilbyder - endda til menneskepenge.

La Tosa er så lille en producent, at de mere eller mindre lever under radaren, der laves nemlig slet ikke flasker nok til at kunne blive promotet hos de største vinhandlere verden over.
Anmeldere og kunder har dog fået øjnene op for de helt unikke Barbera-baserede vine, som de to brødre Stefano og Ferruccio laver i Emilia Romagna.
Luca Maroni giver La Tosa hele 97 point ud af 99 mulige, og vinbiblen Bibenda placerer med 5/5 drueklaser vinen blandt de 2% bedste i Italien.

Vignamorello indeholder et pudsigt blend af Barbera (60%) og Bonarda (40%). Lagringen tager 10 måneder, hvoraf de 6 er på franske barriques - men vinen er slet ikke færdig når den hældes på flaske. De nyligt frigivne Vignamorello-vine er hemmelighedsfulde og lukkede, og åbner kun langsomt op for den brede og fuldmodne frugt, som efter nogle år udfolder sig.

2013 er så småt ved at være drikkeklar nu, men prøv engang at åbne et par flasker hvert år for at se hvordan vinen udvikler sig!

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

,

Producent

Region