La Gironda – La Gena 2017

Flot og helstøbt Barbera i varm årgang. Kun få flasker tilbage!

129,00 kr.Før 199,00 kr.

Beskrivelse

La Gironda - La Gena  blev første gang produceret i 2000 og nu har vi så årgang 2017 på hylderne. I 5 år har vi tigget og bedt Susanna om at give La Gena nogle måneder på fad - og heldigvis var hun enig. 2016 var således første årgang af La Gena, som ikke er lagret 100% på ståltanke. Den har nemlig fået 6 måneder i barriques. Det har rundet den ungdommelige syre en smule af, og vinen fremstår meget helstøbt. 2017 er mindst lige så pragtfuld som sin forgænger, 2016.

Den har været populær fra den første gang så dagens lys, til trods for at Susanna Galandrino, der ejer og driver La Gironda, følte sig som 'den nye pige i klassen', da hun med sine umanerligt flotte vine pludselig entrerede vinscenen og mængede sig med de store og erfarne spillere på markedet. Før hun sprang ud som vinmager, producerede hendes firma maskiner til vinproduktion, som hun solgte til sine medproducenter. Hun var derfor ikke et komplet ukendt ansigt. Da hun arvede vingården efter sin far, var der ikke andet at gøre end at tage handsken op og forsøge at følge i faderens fodspor. Og hun har absolut INTET at skamme sig over i sin produktion.

Barbera-vine af høj kvalitet fra Piemonte

Susanna laver de reneste vine, vi har smagt. Druen er altid fokus og da Barbera-druen er Piemontes stolthed lige under Nebbiolo, så er der store forventninger til Barbera, når det kommer fra Piemonte. At man kan få en af Italiens bedste Barbera-vine til denne pris hænger sammen med flere ting:
La Gironda ligger for det første i Asti. Eftersom Alba er det område, man oftest forbinder med de bedste Barbera-vine, er prisen lavere. Det er dog her værd at bide mærke i følgende: De bedste Barbera-vine fra Asti overhaler LANGT de mindre spændende fra Alba. Og her ligger La Gironda lunt i toppen.

La Gironda - La Gena 2017 er perfekt til et festmåltid i sommerhalvåret. Susanna foreslår selv at servere den til fyldige ris- og pastaretter og stegt eller braiseret kød. Den er også dejlig sammen med mellemmodne, fede oste.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Region

Lagring

6 måneder på franske barriques