La Gironda – Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG “Le Nicchie” 2015

En af italiens bedste Barbera-vine!

  • 169,00 kr.ved køb af 6 - flasker ellers 249,00 kr. fl.

Beskrivelse

La Gironda - Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG "Le Nicchie" 2015 er La Girondas klassiske TOPvin udelukkende på de kraftigste Barbera-druer, producenten har.
Le Nicchie er yderst velsmagende hvert år, men dette er måske den flotteste årgang nogensinde, og helt sikkert den bedste af alle dem, vi har smagt.

Efter gæring lagres Le Nicchie 18 måneder på barriques. Fadpræget er tydeligt, men hænger skønt sammen med den kraftige frugt. Der er tons og atter tons af tyk velsmag i vinen. Fint afstemt syre til at tøjle frugten og en helt oplagt makker til and.

At man kan få en af Italiens bedste Barbera-vine til denne pris hænger sammen med flere ting:
Producenten ligger for det første i Asti. Eftersom Alba er det område, man oftest forbinder med de bedste Barbera-vine, er prisen lavere. Det er dog her værd at bide mærke i følgende: De bedste Barbera-vine fra Asti overhaler LANGT de mindre spændende fra Alba. Og her ligger La Gironda lunt i toppen.

Vi har ganske få kasser af La Gironda - Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG "Le Nicchie" 2015. Skal du nå at smage den, skal du ikke vente alt for længe.

Vi anbefaler dekantering og du kan roligt åbne Le Nicchie et par timer, før du skal bruge den. Faktisk synes vi, at den viser sig allermest interessant på andendagen. Så åbner den virkelig op for godteposen og bliver enormt gavmild og afslører endnu flere lag af sig selv. Det kan vi li'!

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Lagring

Producent

Region

Drikkes bedst