Künstler – Assmannshäuser Spätburgunder QbA Trocken 2014

Tysk Pinot Noir med fin kompleksitet

99,00 DKKFør 249,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Künstler - Assmannshäuser Spätburgunder QbA Trocken 2014 er lillebroren eller andenvinen til Künstlers Spätburgunder GG.

Spätburgunder er den tyske version af Pinot Noir-druen. Spätburgunder fra Höllenberg er legendarisk og kendt langt ud over Tysklands grænser. Druen er fin og feminin - dermed slet ikke sagt, at den er tyndbenet. Det skal forstås således, at den er mere elegant og ikke kommer brusende som et godstog i munden. Tænk elegance, når du smager på den.
Hvorfor er den egentlig så fin i det? Det skyldes primært den tynde skal og de færre kerner og at den er vanskelig at arbejde med. De små tætsiddende klaser kan være svære at få ordentligt modne, men når den er i Künstlers kyndige varetægt, så opstår der et lille stykke magi i glasset:

Typisk Pinot Noir-duft med skifernoter. Smagen er fyldigere med fin kompleksitet og man mærker Rheingau-solen i druen. Harmonisk smag og vidunderligt afbalanceret. Vinen lagrer 16 måneder på gamle barriques og 12 måneder på flasken, før den frigives til salg.

Se alle vine fra Künstler i Rheingau her.

 

Info om vinen

Alkohol

Årgang

Druer

Producent

Region