Torraccia del Piantavigna – La Mostella 2017

Absolut kender-kræs lavet på Nebbiolo-druens ophav, Vespolina. Topanmeldt år efter år efter år efter…

  • 91 pointFlaskehalsen
  • 2 glas(2016)Gambero Rosso
  • 3 drueklaser(2016)Bibenda ex 2000
  • 89,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

Er du vild med Nebbiolo-druen og dens høje indhold af tanniner, så vil du knuselske Torraccia del Piantavigna - La Mostella 2017, der er lavet på Vespolina-druen.

Vespolina har nemlig endnu mere tannin end Nebbiolo. Ikke alene forhøjer det øgede indhold af tannin lagringspotentialet betragteligt, men allerede i de unge år har vinen en lysere og mere behagelig frugt. Den kan med andre ord nydes med det samme. Dermed tiltaler den særligt den erfarne og trænede, men dog utålmodige gane, der bare ikke kan vente med at smage. Lyder det som dig? Så læs endelig videre.

Druerne til La Mostella kommer fra Torraccia del Piantavignas vinmarker i Ghemme.  Her er ca. 13 hektar beplantet med Vespolina. Dette repræsenterer i sig selv en stor procentdel af summen af ​​denne sjældne, oprindelige sort. Ampelografer (ampelografi: Læren om vinstokke) har identificeret Vespolina som Nebbiolo-druens ophav. Det er altså den helt unikke Vespolinadrue, der giver denne vin sin karakter. Vinen har ingen kontakt med fad, hvilket gør det muligt for druernes stærke karakter at skinne tydeligt igennem.

Det første møde med La Mostella 2017 i glasset er et strålende rødt møde. Den dufter lidt balsamisk med krydrede noter af peber. I munden er den astringerende på grund af de stærke tanniner. Den er samtidig frisk og velafbalanceret, med en behagelig bitteragtig eftersmag.

Anbefalet starttemperatur: 15-16 grader, åbnes lige før servering. Torraccia del piantavigna - La Mostella 2017 er en ung vin, der kan ledsage et stort udvalg af fødevarer uden meget stærk smag. I betragtning af de stærke tanniner er den specielt velegnet til lidt fede fødevarer. Det kunne være salami, prosciutto, men også lam og andre fede kødretter.

Anmelderne siger...

Flaskehalsen: "Det er altså ikke sådan en vinoplevelse, man støder på hver anden dag. Det her er noget ganske særligt, så hvis du helst vil have en rødvin, der smager nogenlunde, som du er vant til, så behøver du ikke læse så meget længere. Er du til gengæld frisk på noget helt anderledes, så kan denne Vespolina-vin fra Piemonte-gården Torraccia være lidt af en øjenåbner for dig. Druesorten er ikke ret kendt – men nært beslægtet med Nebbiolo-druen. Smagsmæssigt kommer det til udtryk i den lette, friske og tanninrige stil, men det samlede udtryk peger også i retning af Sangiovese-vine. Og så alligevel ikke.
I glasset er vinen relativt lys og den kaster om sig med aromaer, der i første omgang kan have lidt mandel-snert. Smagsmæssigt er vi i den absolut tørre afdeling med en skarp og syrlig friskhed i smagen, der understøttes af en blød og helstøbt bund med masser af friske bær og frugter. Det er næppe en vin, som mange vil være fristede af – men til gengæld er det en vin, der kan være aldeles uimodståelig for dem, der lader sig begejstre af den."

Info om vinen

Druer

Producent

Region

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Lagring

Du kunne også være interesseret i...