Fantini – Edizione 17 Limited Release

Eksklusiv super-version af Italiens bedste vin.

  • 98 pointLuca Maroni
149,00 DKKFør 299,00 DKK

Beskrivelse

Italiens bedste vin har fået en storebror og den hedder Fantini - Edizione 17 Limited Release!

I udvalgte, særligt gode årgange er Fantinis vinmager begyndt at selektere de allerbedste fade for at samle dem til en særlig vin.
Når fadlagringen nærmer sig sin slutning, smages samtlige fade. De bedste 2% selekteres og får lov at ligge ydeligere nogle måneder på fad i forhold til Edizione-vinen.
Disse fade har nemlig ekstra kraft og rygrad, og har gavn af yderligere modning.

Den særlige vin, som fadene gemmes til, er Limited Release.

Vinen må betegnes som det største, der nogensinde er kommet fra Syditalien, og her er årsagen:

- Farnese er Syditaliens "lokomotiv", når det kommer til udvikling af lokale vine i høj kvalitet. Farnese er ganske enkelt den bedste og mest succesfulde producent i hele området.
- Farneses top-brand er Fantini. Kun druer fra de absolut bedste marker bruges til Fantini-vinene.
- Fantini-brandets topvin er Edizione. Ud af Farneses samlede produktion på 18 millioner flasker, er det altså kun en lille bitte portion druer fra de bedste marker og skråninger, der kan bruges til Edizione. Druerne til vinen får lov at tørre på vinstokken i 2 uger. Det giver mere kraft og smag, men giver mindre produktion målt i liter.
- Ud af Edizione-produktionen vælges kun de 2% absolut bedste fade til Limited Release.

Det er med andre ord med udgangspunkt i en enorm mængde af højkvalitets-vin, at kun et meget lille og eksklusivt antal franske egefade får lov at levere vin til denne særlige udgave af Italiens bedste vin.

Stilmæssigt minder Fantini - Edizione 17 Limited Release om stor, stor Amarone. 'Bare' med væsentligt mere rygrad, der gør vinen mere madvenlig end Amaronerne.

Er du til moderne italiensk vin med bredde i smagen, så koster denne kvalitet formodentligt det 3-dobbelte, hvis der skal stå Amarone på flasken.

Info om vinen

Alkohol

Region

Druer

, , , ,

Producent

Årgang