Cesari – Amarone 2016

Fyldige aromaer af moden og af tørret frugt med kirsebær i førersædet.

  • 91 pointJames Suckling
  • SØLVMundus Vini
  • SØLVIWSC
199,00 DKKFør 299,00 DKK

Beskrivelse

Cesari - Amarone 2016 har flotte fyldige aromaer af moden og af tørret frugt med kirsebær i førersædet. Det er en yderste vedholdende finish, der virkelig viser vinens styrke: En varm og elegant krop.

Hver enkelt klase er håndplukket og håndsorteret. De placeres i kasser i ventilerede tørrerum hen til slutningen af januar. Nu er vandindholdet fordampes, så druen er reduceret med 30-40%. Det giver en helt naturlig smagsfortætning, der for Amarone-fans er den forrygende, forførende faktor for forelskelsen. Sukkerniveauet er fløjet i vejret og det øger også alkoholprocenten, når vi kommer så langt i processen. Efter at have ligget sur lies i januar og februar placeres vinen på ståltanke, hvor den malolaktiske, blødgørende fermentering finder sted i de følgende måneder. Herefter følger 3 år på store, slavonske egefade, mens 30% af vinen lagrer på små tønder, barriques og tonneaux i fransk eg. Slutteligt skal den, før du kan få den i glasset, lagrer på flasken i 6-8 måneder. Men så er den faktisk også klar til dans med det samme. Du kan godt gemme og også få en flot oplevelse ud af det, men den er pragtfuld nu.

Cesari - Amarone 2016 er en dejlig makker til fyldige retter, men den kan lige så vel nydes præcis om den er som meditationsvin. Vi anbefaler, at du nyder den ved 18-20 grader i godt selskab.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A ripe, rich and soft Amarone with dried-berry, orange and plum character. Medium body. Juicy finish. Drink now." (smagt september 2020)

Om Cesari

Cesari er en af de mest anerkendte Valpolicella-vinhuse med en lang familiehistorie bag sig i vinverdenen og et primært klassisk sortiment. Gerardo Cesari grundlagde vinhuset i 1936 med et erklæret mål om, at producere en storslået Amarone, der kunne konkurrere med de bedste italienske og internationale rødvine. I 1970'erne nåede Cesari Amarone ud på fem kontinenter takket være sønnen, Franco Cesaris entusiasme og ihærdige arbejde.

I dag er firmaet Gerardo Cesaris mål at producere unikke, elegante og balancerede vine med respekt for miljøet og omgivelserne. Det gør man ved at trække på erfaring og tradition og mikse det med den nyeste viden og teknik indenfor vindyrkning og ved at gøre produktionen bæredygtig, så man holder sig på linje med forbrugernes forventninger og respekten for den jord man dyrker.

Info om vinen

Vintype

Årgang

Region

Alkohol

15%

Drikkes bedst

2021-2027

Druer

, ,

Producent

Du kunne også være interesseret i...