BenMarco – Expresivo 2019

Valle de Uco i sit ultimative udtryk

  • 94 pointJames Suckling
  • 94 pointTim Atkin
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

 

Druerne til BenMarco - Expresivo 2019 gror 1285 meter over havet i Valle de Uco i Gualtallary-området. Valle de Uco ligger lige i hjertet af Mendoza. Området huser nogle af de bedste og deraf; bedst kendte producenter. Herunder også Susana Balbo og hendes vinmager, Edy del Pópolo. Området er særligt kendt for sin høje standard på Malbec-druen. Malbec er en arbejdshest og både øst og nord for Valle de Uco i lavtliggende områder produceres der oceanvis af billig Malbec-bordvin. Vil du kigge det samme sted som kenderne, der heller ikke gider ligegyldig masseproduktion, så er det Valle de Uco, der rykker.

Druefordelingen i BenMarco - Expresivo 2019 er 82% Malbec og 18% Cabernet Franc. Blendet er karakterfuldt og vinen er mineralsk, saftspændt og har dejlige finkornede tanniner og en naturligt balanceret frugtsyre. Alt sammen et ekspressivt udtryk for, hvad terroiret i Valle de Uco kan præstere. Herlige aromaer af solbær, violer og et lækkert strejf af friskkværnet peber.

Om BenMarco og Edy del Pópolo

BenMarco er den linje, som vinmager Edy del Pópolo har fået helt frie hænder til at skabe på Susana Balbos marker. Hans force er vitikultur og en sjældent set -selv i vinbranchen- skyhøj særinteresse for jordbundsforhold. Edy del Pópolo har plantet mere end 12 km2 vinmarker over hele Argentina og som han selv siger, har han smagt på snart al slags argentinsk jord. BenMarco-linjens vine kommer fra de højestliggende marker, hvor del Pópolo har fundet en særlig velegnet, veldrænet alluvial jord. I Los Chacayes, Los Arboles og Gualtallary i Valle de Uco er der en helt særlig sammensætning og klimatiske forhold. Her går han IKKE og gennemplejer eller nusser med vinstokkene. Tværtimod. De får lov at vise præcis, hvad de kan på egen hånd. Og først i kælderen tager han over og forfiner det endelige udtryk med respekt for, hvor langt druen faktisk er kommet uden hans indblanding. Lyder det dovent? Det er det langtfra!

Anmelderne siger...

James Suckling: "Blackberries, violets and chalk on the nose with hints of sea-salt flakes. Medium-bodied with tight, chewy tannins that are lively and fresh. Some savory character to the pretty fruit at the finish. Drink or hold." (smagt marts 2021)

Info om vinen

Årgang

Druer

,

Producent

Region

Alkohol