Barone Ricasoli – Colledilá 2015

En af Toscanas flotteste Sangiovese-vine. Kun 4 flasker tilbage

  • 97 pointJames Suckling
399,00 DKKFør 499,00 DKK

Beskrivelse

Barone Ricasoli - Colledilá 2015 laves på 100% Sangiovese. Barone Ricasoli ejer 235 hektar vinmarker, og dette er den absolutte førsteselektion af Sangiovese-druerne.
Stilen er hverken helt klassisk eller helt moderne - faktisk minder vinen mest om en hamrende god (og dyr) Brunello, med den pudsige kirsebær-aroma, som kun Sangiovese-klonerne i Chianti Classico kan frembringe.

Det er en vin med flot kompleksitet og stor, moderne elegance. Den rene Sangiovese træder smukt frem i Colledilà. Den 7 hektar store, sydøstvendte mark ligger 390 meter over havet. Her udvælges druerne manuelt og høstes manuelt, hvorefter de håndsorteres endnu engang. INTET er overladt til tilfældighederne; kun det absolut suverænt allerbedste får lov at smutte igennem det meget snævre nøglehul og få æren af at blive omdannet fra perfekte druer til perfekt vin. James Suckling har givet vinen 97/100 og den er med i hans TOP 100.

Har du hang til klassisk toscansk Sangiovese, er Barone Ricasoli - Colledilá 2015 Chianti Classico Gran Selezione med andre ord et must i din vinsamling!

Barone Ricasoli er ikke blot en af Toscanas mest kendte producenter. Det er også Italiens ældste vinproducent.