Andrea Oberto – Barolo DOCG 2014

Top-Barolo med vanvittige anmeldelser!

  • 100 point(2011)Michael Liebert
  • 93 point(2010)Robert Parker
  • 92 point(2011)James Suckling
  • 92 point(2011)International Wine Report
  • 91 pointAntonio Galloni
199,00 kr.

Beskrivelse

Vi plejer at sige, at man skal et stykke over 300 kr. før de "store" italienske vine er pengene værd, da billigere vine simpelthen ikke byder på de unikke kvaliteter, som vinentusiaster leder efter.
Til denne pris er Obertos Barolo altså en undtagelse!

Her er tonsvis af moden og velsmagende frugt, silkebløde velbalancerede tanniner, autencitet og seriøsitet - og alligevel en vin, der kan drikkes allerede nu.

Prisen er fornærmende lav, og vi anbefaler at købe et par kasser og smage, hvordan vinen udvikler sig de næste år. Det er en stor oplevelse!
Sædvanligvis giver bl.a. Parker og Suckling fremragende anmeldelser til Andrea Obertos Barolo, og vi venter stadig forventningsfuldt på, at de får smagt årgang 2014. Den tyske sommelier, Michael Liebert, gav 2011-vinen 100 point på sin pris/kvalitets-skala. Det betyder i praksis at bedre Barolo til pengene ganske enkelt ikke findes. Vi har med andre ord store forventninger til anmeldelserne!

Andrea Oberto er en af de mest berømte Barolo-producenter i La Morra, og en af de producenter, der hvert år får høje ratings hos de store internationale anmeldere, bl.a. Robert Parker og James Suckling.

Oberto har selv en række marker tæt på vingården, og har derudover parceller på de tre cru-marker Rocche dell'Annunziata, Brunate og Albarella. Druerne til denne Barolo kommer primært fra markerne omkring vingården, hvilket gør at der hvert år kan sammensættes efter behag fra de forskellige skråninger, så vinens balance bliver optimal.

Vi anbefaler denne Barolo til grillet kød, kraftige kødretter, and, vildt. Gerne uden mad, hvis ganen er til det.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Drikkes bedst

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...