Andrea Oberto – Barbera d’Alba “Giada” 2016

En forførende mørk La Morra-Barbera

  • 91 pointJames Suckling
  • 90 pointRobert Parker
249,00 DKKFør 349,00 DKK

Beskrivelse

Druerne til Andrea Oberto - Barbera d'Alba "Giada" 2016 dyrkes i La Morra, en af de 11 Barolo-kommuner. Her nyder druerne solen på sydøstvendte marker og kvitterer i flasken med en klassisk Barbera. Mørk rød med lilla kant i glasset, en kraftig, men stadig elegant duft møder næsen. Aromaer af tørret blomme, brombær, nyristede kaffebønner og pibetobak. Samme flotte aromalag balancerer elegant og i smagen med helt glatte tanniner, der kun lige nøjagtigt er der. Saftig frugtsyre balancerer sammen med den fyldige frugt den relativt høje alkoholprocent på meget charmerende vis. Behagelig og lang eftersmag.

Andrea Oberto - Barbera d'Alba "Giada" 2016 modner 20 måneder på fad og yderligere 6 måneder på flasker, før den frigives til salg. Vi anbefaler, at du lader den ilte en times tid før servering. Server den ved cirka 18-20 grader. Den er ideel til traditionel italiensk mad, for eksempel pasta med fyld af kød eller grønt eller taglierini med salviesmør og drys af ristede pinjekerner. Prøv den også til rødt kød.

Anmelderne siger...

Monica Larner for Robert Parker: "The 2016 Barbera d'Alba Giada is a rich and darkly concentrated wine that presents inky fruit aromas of dried blackberry and black currant. Fruit is drawn from a site with clay and limestone soils. Like the other wines in this flight from Andrea Oberto, this wine sports a flat, open-knit character with more baritone notes than high notes. The acidity is drawn down a notch and the fruit weight or fiber is increased as a result. This is a deceptively big wine, with a 15% alcoholic content and lots of heavy black fruit. " (smagt juli 2020)

James Suckling: "Another very plush Barbera that shows tons of elderberry reduction, plum compote and morello cherries with vanilla and eucalyptus. Even so, there’s good firmness and polish to the tannins, and I like the intensity and energy to this on the palate. Drink now." (smagt november 2019)

Om producenten

Andrea Oberto er en af de mest berømte Barolo-producenter i La Morra, og en af de producenter, der hvert år får høje ratings hos de store internationale anmeldere, bl.a. Robert Parker og James Suckling.

Andrea Oberto scorer ofte 95-98 point for sine Baroloer hos Suckling, Parker og de andre store vinanmeldere. Det er ikke underligt. Her bruges ingen mellemveje eller fikse kneb. Alt laves kompromisløst for at opnå maksimal kvalitet. Vinstokkene trimmes i løbet af vækstsæsonen, så hver vinstok producerer ekstremt få druer – til gengæld med enorm intensitet i smagen. I dag bestyres den familie-ejede vingård af de to søskende Fabio og Sara, der ligesom faderen arbejder hårdt for at lave klassiske, store vine. Andrea Oberto har marker i både La Morra og Barolo – blandt andet parceller på kultmarkerne Brunate og Rocche.

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Alkohol

Drikkes bedst

Region

Du kunne også være interesseret i...