Andrea Oberto – Barbera d’Alba DOC 2019

Et sandt La Morra-kup

  • 99,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 169,00 DKK fl.

Beskrivelse

På sydvest-vendte marker i La Morra dyrker Andrea Oberto druerne til Andrea Oberto - Barbera d'Alba DOC 2019.

Vinen er flot dybrød med et lilla skær. Fadet møder næsen i flot symfoni med noter af tørret blomme og syltede kirsebær. I munden er de samme modne frugter i spil med et toastet præg af fadlagringen. Den fine og klassiske Barbera-frugtsyre løfter vinen og er medvirkende til at trække finishen flot ud i en mineralsk afslutning. Et bravo skal lyde og et ekstra kip med flaget for den uanstændigt lave pris.

Andrea Oberto anbefaler, at den åbnes og iltes mindst 1 time før servering. Andrea Oberto - Barbera d'Alba DOC 2019 er en vin, der kan gå som makker til mange forskellige slags mad. Server den ved 18 grader til alt lige fra forretter, hovedretter og til medium-modne oste. Vi foretrækker den selv til lyst kød, f.eks. klassisk grydestegt kylling med både surt og sødt tilbehør.

Om producenten

Andrea Oberto er en af de mest berømte Barolo-producenter i La Morra, og en af de producenter, der hvert år får høje ratings hos de store internationale anmeldere, bl.a. Robert Parker og James Suckling.

Andrea Oberto scorer ofte 95-98 point for sine Baroloer hos Suckling, Parker og de andre store vinanmeldere. Det er ikke underligt. Her bruges ingen mellemveje eller fikse kneb. Alt laves kompromisløst for at opnå maksimal kvalitet. Vinstokkene trimmes i løbet af vækstsæsonen, så hver vinstok producerer ekstremt få druer – til gengæld med enorm intensitet i smagen. I dag bestyres den familie-ejede vingård af de to søskende Fabio og Sara, der ligesom faderen arbejder hårdt for at lave klassiske, store vine. Andrea Oberto har marker i både La Morra og Barolo – blandt andet parceller på kultmarkerne Brunate og Rocche.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Lagring

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...