Rheingau

Når man taler hvidvine fra Tyskland kommer man bestemt ikke uden om hoveddruen, Riesling. De tre hovedområder for Riesling-produktion er Mosel, Rheingau og Pfalz, hvoraf Rheingau er den mindste region. Selvom der på langt størstedelen af vinmarkerne dyrkes Riesling, så er godt 13% beplantet med Spätburgunder. Det er blot det tyske navn for Pinot Noir, druen er den samme. Hvis du normalt drikker californiske eller måske franske vine på Pinot Noir, vil det her være en helt anden oplevelse, da klimaet er koldere. I vores sortiment har vi dog primært fokuseret på Riesling fra Rheingau.

Riesling har en udtalt aromatisk, frugtig og distinkt karakter, der kommer til udtryk i druerne uanset, hvor de har groet henne i verden og hvilken stil vinen er lavet i. Og dog. Der hvor Riesling viser sit helt særegne -og af mange højt elskede- udtryk er når det kommer til hvilken jordbund, hvilket modenhedsniveau druerne har været dyrket på ved høsttidspunktet. Disse forhold er med til at understrege druens alsidige karakter. Nogen vil også mene at kunne smage, hvor den er dyrket. Det kan være sjovt at kunne smage bredt på og definere geografiske karakteristika for Riesling. Men det er bestemt ikke en forudsætning for at forelske sig i druen.

Riesling har et tårnhøjt syreniveau. Og det er godt, for det sørger for, at mange af dem udvikler sig spændende på flasken. Med årene vil de levere noter af honning og toastet brød. Har du investeret i en rigtig god Riesling, vil du også opleve behagelige petroleumsagtige aromaer.