Síbio – Tawny Port Reserva

Alt for billig i forhold til den høje kvalitet.

  • 91 pointBarego'mad
  • UGENS VINHITVinexpressen
119,00 kr.Før 199,00 kr.

Beskrivelse

Síbio - Tawny Port Reserva kommer fra Real Companhia Velha, der har indtil flere portvinsbrands samlet under sig. Sibio er firmaets topbrand, der løber med de allerbedste druer i produktionen. Real Companhia Velha er Portugals ældste portvinsfirma stiftet i 1756.

Síbio - Tawny Port Reserva er med sine mørke nødder i smagen dejlig til at supplere lidt hyggeknas i den mørke tid. Ligeledes er den en oplagt og yderst prisstærk perfekt partner til juleknas, når vi er på den tid af året. Eller gør som portugiserne og prøv den som en afkølet aperitif. Du kan sagtens servere den direkte fra køleskabet.
Vinen er et sammenstik af forskellige fadlagrede årgange med en gennemsnitsalder på 8-10 år. 'Tawny' er en farvebetegnelse på portvine, helt som du kender det fra f.eks. Ruby Port og White Port. Tawny henfører her til det mere brune end røde skær vinen har. Fin kompleksitet til en god pris.

Bemærk, at Tawny Port Reserva er ufiltreret, for at bevare så stor en del af smagen som muligt. Derfor kan der forekomme bundfald, og det kan være en god idé lige at holde øje, når man skænker det sidste glas.

Anmelderne siger...

Smag på vin: "Let og ukompliceret portvin med en del flødekaramel og i baggrunden en sød og fyldig kirsebær. Smager som den dufter, men der er også noter af rød frugt og en smule mælkechokolade og kakao. Alkoholen er ganske pænt integreret, og længden er medium. Alt i alt har vi et ganske godt glas, der ikke udfordrer eller giver englelyd, men til gengæld henrykker på prisen."

Barego'mad: "Síbio Tawny Port Reserva smager bare godt. Det er ukompliceret drikkeglæde fra ende til anden, og en stensikker helgardering til ris a la manden juleaften, hvor mange smagsløg og præferencer skal tilgodeses. [...] Vil du køre sikker stil næste gang familien eller vennerne skal samles om et glas, så er Síbio Tawny Port Reserva et fortrinligt match til julens ris a la mande eller osten og isen nytårsaften. Et godt glas, der gør det den er skabt til – sprede ukompliceret drikkeglæde i nuét, og det gør den ganske tilfredsstillende."

Vinexpressen: "Masser af rosiner, ristede mandler og juleknas på flaske. Dejlig solmoden portvin med en vidunderlig puddersukkeragtig sødmefuldhed. Et absolut fremragende portvinskøb og ugens vinhit her på Vinexpressen."

Info om vinen

Region

Producent

Alkohol

20%

Druer

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...