Pinot Noir

Pinot Noir

Pinot Noir er en drue, der siges ikke at smage af ret meget. Det er for så vidt også rigtigt, at den som drue betragtet er ret neutral i smagen. Og det er også netop derfor den af mange betragtes som den ypperligste drue; en vanskelig affære, da den skal dyrkes på den rigtige måde i den rigtige jord i det helt rigtige klima for at udfolde sin skønhed. Således kommer druens 'terroir' til udtryk. Nogle vineksperter mener, at de kan smage helt præcist, hvor i verden den dyrkes. Når en vin på Pinot Noir lykkes, så synger englene. Men vejen dertil kan altså være yderst vanskelig.

Druen har en tynd skal og få, mindre kerner. For vinen betyder det, at der nærmest ikke er tanniner i. Det gør den mere drikkevenlig for mindre trænede ganer.  Med sin elegante, feminine stil har den samtlige parametre på plads til at være alles darling.

Pinot Noir foretrækker et klima, der hverken er for varmt eller for koldt. Der må dog gerne være en stor forskel på temperaturerne om natten og om dagen. Denne vekselvirkning er nemlig med til at øge kompleksiteten i druen. Og dermed også i den færdige vin.

Druen er oprindeligt fransk, men kært barn har mange navne, så du kan også støde på den som Pinot Nero. I Gallovini er vi knap så frankofile som majoriteten af vinbranchen, og sælger primært californisk Pinot Noir. Vil du udvide horisonten yderligere på Pinot Noir-producenter, så kan vi blandt mange andre anbefale at kigge efter italienske Nals Margreid, der ligger lige på grænsen til Tyrol. Vi har også Pinot-hits fra øverste hylde fra slovenske Marjan Simčič, Californiske Sean Minor og vil du smage et større udvalg til en god pris, så er det Pinot Noir smagekassen, der rykker. Du finder alle vores vine på Pinot Noir HER.

Hvad skal man nyde den til?

Nyd gerne vinen af store glas og gerne køligt. Den er en flot makker på middagsbordet til mange retter, for eksempel retter med svampe. Hold dig heller ikke tilbage med at servere den til fisk.