Venturini – Recioto della Valpolicella 2016

Komplet uundværlig dessertvin til alle kager, du kan komme i tanker om.

  • 169,00 DKKved køb af 3 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Venturini - Recioto della Valpolicella 2016 vil for en italiener være en helt uundværlig dessertvin til alle former for bagte desserter, gerne desserter med frugt. Det egner den sig også aldeles glimrende til.

Heroppe nordpå har vi dog også en anden sæson-dessert, hvor den fejer alle konkurrenterne af bordet; nemlig ris à la manden juleaften. Der følger dog en advarsel med her: Hvis du først har prøvet det, kan du aldrig gå tilbage. Vi ved det, for vi er selv meget villige fanger i dette komplekse, søde spind. Dermed ikke sagt, at den ikke kan nydes året rundt på italiensk manér. Vi har bare en forkærlighed for netop denne vin til julebordet.

Navnet 'recioto' er afledt af det venetianske ord recia, der betyder øre. 'Ørerne' er i dette tilfælde de små sideskud, der kan dannes på toppen af stokkene og som er af en meget høj kvalitet. Og ikke mindst; som egner sig særdeles godt til tørring.

Venturini - Recioto della Valpolicella 2016 er lavet på særligt udvalgte druer og har ikke ligget på fad. Druerne til recioto udvælges og høstes manuelt, hvorefter de tørrer i særlige, godt ventilerede tørrerum helt frem til november. I denne tørreperiode taber de 50% af deres vægt. Der er således mere koncentreret druesaft tilbage, men der skal også bruges langt, langt flere druer til at fremstille vin, når så meget af den er fordampet. Det sætter naturligt priserne i den høje ende. Når vinen er fremstillet lagrer den 6 måneder på flasken, før den frigives til salg. Foretrækker du din Recioto i en mere fyldig udgave, skal du gå efter Venturinis anden Recioto "Le Brugnine", der udover flaskelagring også har ligget 12 måneder på franske egefade.

BEMÆRK: Flasken indeholder 500 ml.

Recioto serveres ved 16 grader elle koldere.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Lagring

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...