Torraccia del Piantavigna – Barlàn Nebbiolo Rosé 2018

Flot, flot rosé lavet på 100% Nebbiolo

  • GOLD(2016)San Fran. Int. Wine Competition
  • 89,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 129,00 DKK fl.

Beskrivelse

Torraccia del Piantavigna - Barlàn Nebbiolo Rosé 2018 er intet mindre end en gennemført POWER-rosé!

Mange af producentens yngre vinstokke bruges til at lave denne meget komplette og flotte rosé udelukkende på Nebbiolo-druer. Nebbiolo-druen (som også er druen man laver Barolo på) har vist sig overordentlig velegnet at lave rosé på. Det kan synes som et paradoks at bruge en af Italiens ultimative, nærmest kongelige, druer til 'bare' at lave rosé på. Men hvorfor ikke stræbe efter det ypperste, synes at være filosofien bag Barlàn. Torraccia tager ikke kun Barolo, men også rosé brandseriøst. Nebbiolo-druens elegance og nobelhed skinner flot igennem og tager med syvmileskridt afstand til enhver pjasket rosé, du måtte have været udsat for.

Druerne håndhøstes i kasser i starten af oktober.

Farven er klar, dyb pink. Næsen har både frugtige og florale noter. Smagen er frisk med fyldig moden frugt, afbalanceret og behagelig. Trods sin ungdommelighed er den både elegant og blød. Den høje koncentration af aroma og frugtsyre giver vinen tilpas med struktur til at servere den til federe og/eller krydrede retter som det forfriskende element.

Glem alt om "terrasse-rosé", dette er en flot vin med masser af struktur og en god, fast frugtsyre, der gør vinen overordentligt velegnet til mad.

Et vaskeægte kup!

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Lagring

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...