Síbio – LBV 2016

Produceret udelukkende på producentens bedste og højest beliggende marker

  • 95 point(2015)Barego'mad
  • Rigtig god til prisen(2015)Vinhulen
  • (2015)Smag på vin
  • ANBEFALET(2015)Vinexpressen
  • 91 point(2015)Vinbladet
99,00 DKKFør 149,00 DKK

Beskrivelse

Síbio - LBV 2016 er det oplagte valg i den kolde tid, hvor der oftere kommer småkager og andre årstidslækkerier med for eksempel bagte frugter på bordet. Med sin rige og smagstætte sødmefuldhed er den da også det perfekte akkompagnement. Den er også værd at nyde som ledsagelse til mere smagsintense serveringer. Det kunne for eksempel være fuldmodne oste eller kraftig chokoladekage.

Den rige dybde og smagsmodenhed i vinen gør den imidlertid også virkelig velegnet til visse kødtyper. Har du lyst til at prøve noget nyt, så vil vi anbefale dig at servere vinen som et både unikt og lækkert match til vildt i sæsonen. Det kunne for eksempel være dyreryg med bagte rodfrugter, kraftig sauce og syltede bær. Eller den mindst komplicerede: Bare som den er!

Server den let afkølet.

Uanset hvordan du vælger at nyde Síbio - LBV 2016, så garanterer vi, at du har fat i cremen af portugisisk vinkunst. Endda til en helt fantastisk pris.

Klimaet i Duoro-dalen veksler mellem isnende vintre og bagende somre og det nyder druerne godt af. Det er nemlig med til at udvikle den helt særligt kendetegnende duft i portvinen. 2016 var et tørt og varmt år i Douro, men med tilpas regn på de helt rigtige tidspunkter til at holde vinstokkene i god form. Smagsmodenheden kan næppe blive bedre end årgang 2016, og vi glæder os til anmelderne får smagt den nye, fremragende årgang.

Når du har åbnet den, anbefaler vi at stille den på køl og nyde den indenfor den første uges tid.

Anmelderne siger...

Vinhulen (2015): "Violet. Dyb og lakridset duft med trænoter og mørke bær. Fin lille sødme supplerer. Smagen er fyldig og sødmefuld med mørke bær, træ, let mint og lakrids. Fast i frugtsyren og god kraft med lette tanniner i finalen, der også byder på ristede noter over i kaffe. Rigtig god til prisen. "

Smag på vin (2015): "Sibios LBV 2015 kan kvalitetsmæssigt sagtens lægge arm med markedets mere kendte – og dyre – brands, så hvis man leder efter et sted at spare 50-100 kroner i julemåneden…God koncentration i aromaen med kirsebær, lakrids, skråtobak og krydderier. Cremet og blød i munden med en frugtsødme med blåbær, kirsebær, der spiller sammen med tør lakrids, kakao og mokka. God længde på eftersmagen. Til kaffen, osten og risalamanden."

Barego'mad (2015): "Síbio laver fantastiske portvine – ikke mindst i forhold til den overbevisende kvalitet de præsterer gang på gang. Vel og mærke uden portugisisk portvinskunst skal koste en formue. Síbio Late Bottled Vintage 2015 er dyb og tæt og byder på en flot frugtdreven koncentration af mørke kirsebær, blåbær, chokolade og sød finsk lakrids. Dette sødmefulde overflødighedshorn af bærfrugter bliver smukt understøttet af en frisk levende syre og afrundende tanniner, som sørger for fokus og styring i den koncentrerede sødmefulde mund, som kulminerer i en flot lakridskrydret finale."

Vinexpressen (2015): "Tonsvis af livlig og ungdommelig bærfrugt, hvilket er typisk for nyaftappet LBV. Et overflødighedshorn af mørke bær, lidt peber og en bagkant af lakrids lægger sig blidt på tungen, men samtidigt sprutter og spræller den i munden med sin livlige friskhed."

Vinbladet (2015): "Tæt og saftig smag, rig med godt bid og lang eftersmag med mørk frugt, sødmefuld og frisk på samme tid."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

, , ,

Drikkes bedst

Producent

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...