Síbio – 20 years tawny

Særdeles vellavet 20 års tawny.

299,00 DKKFør 449,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Síbio - 20 years tawny er lavet på et blend af portvine af allerhøjeste kvalitet. Hertil skal der lægges et godt stykke håndværk i vinkælderen. Producenten flytter vinene fra fad til fad for at opnå den farve, der kendetegner en tawny. Det er også denne oxideringsproces, der giver den lækre smag af tørret frugt, nødder og søde krydderier.

Duften er et bredt og komplekst potpourri af rosin, sveske, abrikos, valnødder, karamel, ristede nødder, vanille og appelsinskal med tertiære noter af kaffe og tobak. Smagen er tilsvarende duften: Indtagende rig, blød som velour i munden og med mange elegante nuancer af tørret frugt, ristede nødder og søde krydderier. Denne dybe sødme balanceres af en saftig friskhed, der letter indtrykket og giver smagen en klædelig kant. Samlet er det en yderst velafbalanceret oplevelse.
Nyd den alene eller til desserter med mørk chokolade, nødder, til alt det gode juleknas og naturligvis til risalamanden. Den er også et fantastisk match til modne oste. Server den afkølet - det klæder den bedst.

Bemærk, at Síbio - 20 years tawny er ufiltreret, for at bevare så stor en del af smagen som muligt. Derfor kan der forekomme bundfald, og det kan være en god idé lige at holde øje, når man skænker det sidste glas. Et godt tip er at rejse den på højkant dagen før den skal drikkes. Så får bundfaldet tid til at lægge sig i bunden og ikke langs siden, og du kan servere den. Den kan selvfølgelig også dekanteres, hvis du foretrækker det.

Info om vinen

Producent

Region

Vintype