Leone de Castris – Five Roses Anniversario 2018

En læskende hyldest til Syditaliens mest berømte rosé. Kun 1 flaske tilbage!

  • 92 point(2017)Fallstaff
  • Vinavisen
  • GULD(2017)Berliner Wine Trophy
  • 3 glas(2017)Gambero Rosso
89,00 DKKFør 139,00 DKK

Ikke på lager

Beskrivelse

Leone de Castris - Five Roses Anniversario 2018 er den ultimative fejring af Italiens mest berømte rosé, nemlig Leone de Castris' egen Five Roses rosé. Jaja, kald det bare ananas i egen juice. Men ikke desto mindre er Leone de Castris' rosé 'Five Roses' den internationalt mest berømte rosé med en spændende historie, der strækker sig helt tilbage til 1943. Og når man har et fantastisk produkt, så kan man lige så godt hylde det med en endnu vildere vin!

Five Roses Anniversario udkom første gang i 1993, 50-året for udgivelsen af Five Roses. Five Roses (eller Cinque Roses, som den hed oprindeligt) var en af de første rosévine i Italien, og den første vin fra Syditalien, der blev eksporteret på flaske.
Under anden verdenskrig var de amerikanske soldater i Italien meget begejstrede for vinen, og eksporten begyndte således kort efter krigen.
Det er mange år siden, men opskriften er den samme, og vinen betragtes stadig som spydspids blandt syditalienske roséer.

Anniversario-roséen er lækker kirsebærpink i glasset og dufter indsmigrende af brombær, plukkemodne ribs og fyldige roser. I munden er den meget frugtig og velstruktureret med en fin frisk frugtsyre og en insisterende, lang finish.

Vi anbefaler den til risotto og til lyst kød. Den vil også være dejlig som en aperitif eller til sushi. Server den ved 10-12 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Vintype