Le Salette – Pergole Vece Recioto 2017

Tæt på uundværlig makker til toscatærte og desserter med bagt frugt

  • 299,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 349,00 DKK fl.

Beskrivelse

Le Salette - Pergole Vece Recioto 2017 lagrer 20 måneder i ler-amforaer og herefter 6 måneder på flaske, før den frigives til salg. Du kan nyde den nu, hvor den er vidunderlig, men du kan også gemme den i op til 20 år køligt og mørkt og måske få en guddommelig oplevelse til den tid. Køb en kasse og prøv dig frem med en flaske ad gangen over nogle år.

Den er komplet dybrød i glasset. Intens duft med tyngden på tørrede blåbær og jordbær. Bløde, fine tanniner med en spændende balance mellem frugtsyre og sødme.

Den er lækker til smagstætte kager med hasselnødder eller mandler eller begge dele. Den fungerer også glimrende til faste, modne oste eller på helt egne præmisser som en dessert i sig selv. Producenten anbefaler at servere den ved cirka 16 grader. Vi synes også den fungerer rigtig godt, hvis den serveres let afkølet.

Druefordelingen i Le Salette - Pergole Vece Recioto 2017 er 60% Corvina and Corvinone, 20% Rondinella, 10% Croatina og 10% Oseleta. Druerne tørrer i trækasser i cirka 6 måneder. I løbet af disse måneder taber de over halvdelen af deres væskeindhold, og det er derfor kun det absolut helt koncentrerede indhold af druen, der bliver til Recioto.

Navnet 'recioto' er afledt af det venetianske ord recia, der betyder øre. 'Ørerne' er i dette tilfælde de små sideskud, der kan dannes på toppen af stokkene og som er af en meget høj kvalitet. Og ikke mindst; som egner sig særdeles godt til tørring.

BEMÆRK Flasken indeholder 0,5 liter.

Om  Le Salette

Denne lille producent laver nogle af Valpolicellas smukkeste vine. Vinene er tilsyneladende komplet uberørt af internationale trends og ønsker - de er deres egne, og et resultat af hver enkelt lille marks helt særlige placering. Vinene fra Le Salette er usædvanlige både i forhold til kvalitet og stil. Smagen (og det gælder alle vinene - fra billigst til dyrest) er uhyre ren, og man kan ganske enkelt smage, hvor streng drueudvælgelsen til alle vinene har været. Det giver et slutprodukt af overordentlig høj kvalitet.

Info om vinen

Årgang

Druer

, , , ,

Producent

Region

Vintype

Alkohol