La Gironda – Galandrino Brut 2014

FLOT brut med anstrøg af toastet brød, vanilje og hasselnød.

  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 299,00 DKK fl.

Beskrivelse

La Gironda - Galandrino Brut 2014 er lavet på druerne Chardonnay og Pinot Noir, som høstes i slutningen af august i Nizza i Monferrato. Monferrato ligger i Piemonte i Norditalien. Her dyrkes druerne helt uden brug af sprøjtemidler og sådan har man gjort siden 2004, før den tilgang blev mere udbredt og 'moderne' i vinverdenen. I hele produktionen lægges der stor vægt på at sætte så lille et aftryk på jorden som muligt.

Navnet 'Galandrino' er ikke grebet ud af den blå luft. Susanna, der ejer og driver La Gironda, hedder Galandrino til efternavn og eftersom denne vin har stor betydning i familien, var det naturligt at trække den nærmere med navnet også.

Efter høst fermenteres druerne delvist på ståltanke og delvist på barriques i 30-36 måneder og endelig andengæringen på flasken. Herefter degorgeres flasken (gærkapslen fryses og fjernes og dosagen tilsættes. I tilfældet 'brut' er det kun en meget lille andel, der tilsættes, så vinen er stadig tør.

La Gironda - Galandrino Brut 2014 har en flot dyb, strågul farve med en fin og insisterende perlage. Skøn aroma af toastet brød med vanilje og hasselnød. Elegance og kompleksitet i flot forening. Smagen lever op til duften og sammen med det toastede anstrøg er der også en fin, sødmefuld smag af tørret abrikos.

Den er vidunderlig at nyde på dens egne præmisser, men der er rigelig rygrad og struktur over den til at den kan akkompagnere et komplet måltid. Susanna foreslår den selv til forretter, pastaretter og risottoer. Hun foreslår endvidere fisk, hvidt kød, tempura og al slags skaldyr. Ja, den spænder altså virkelig bredt! Hun slutter af med at fortælle, at en vidunderlig vin egentlig altid bare er skøn i det perfekte selskab. Det er det jo svært at være ret uenig i. Ikke mindst, når proppen er smuttet af flasken.

Info om vinen

Årgang

Druer

,

Producent

Alkohol

Lagring

Region

Vintype

Du kunne også være interesseret i...