Bellavista – La Scala brut Franciacorta 2015

En brut-hyldest i klassisk stil til den italienske teater-tradition

  • 94 pointJames Suckling
  • 91 point(2013)Robert Parker
449,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Bellavista - La Scala brut Franciacorta 2015 er en hyldest til den italienske teater-tradition og ikke mindst La Scala-teatret. La Scala Denne brut er et meget harmonisk blend mellem 75% Chardonnay og 25% Pinot Nero fra vinstokke, der er gennemsnitligt 25 år gamle.

La Scala er klar og dyb gylden i glasset. Rig, dyb og intens elegance i klassisk stil med noter af moden frugt med hvidt frugtkød. Hints af mandler, petit fours, kandiseret citrusfrugt og hyldeblomst. Smagen er elegant og samtidig powerfuld med en dynamisk friskhed. Kompleks struktur og vældig ekspressiv finish. Smuk og fin perlage, meget vedholdende og glat mousse. Meget ren og yderst velsmagende finish.

Bellavista - La Scala brut Franciacorta 2015 glemmer man ikke sådan lige, når man først har smagt den. Den har stort lagringspotentiale, så køb du bare en kasse til kælderen med det samme.

Dosage: 4,5 g./l. Syre: 6,9.

Anmelderne siger...

James Suckling: "The cantaloup and light citrus character is so attractive, as well as the light lavender and sandalwood undertones. It’s medium-bodied with vivid, fresh fruit, underpinning tannins and fine bubbles. Extremely well crafted and serious. Drink now." Smagt juli 2020.

Om Franciacorta

Fra Franciacorta-området i Lombardiet kommer nogle af Italiens bedste mousserende vine. Her er der siden 1960'erne blevet produceret mousserende vine efter den klassiske metode. Det er den samme metode, man bruger i Champagne-distriktet i Frankrig. Metoden har en lang, lang række strenge vilkår. Det gælder både for arbejdet i marken og for arbejdet i vinkælderen. Der høstes tidligt og udelukkende med håndkraft. Det hele skal foregå lidt tjept, for frugtsyren er essentiel for kvaliteten af Franciacorta-vine.

Hele processen fra drue til færdig vin har et stramt fokus på kvalitet  fremfor kvantitet. Franciacorta-vine er derfor bestemt ikke et billigere alternativ til Champagne. Tværtimod.

Man bør nemlig også notere sig, at produktionen af mousserende vine fra Franciacorta kun beløber sig til 15 millioner flasker per år mod champagnes svimlende 300 millioner flasker. Det sidste indikerer ganske kraftigt, at man ikke lige så snildt får fingrene i mousserende vine fra Franciacorta som man gør med champagne. Både kvalitet og efterspørgsel er skyhøj, ganske enkelt.

Læs mere om vine fra Franciacorta her

Klassificeringen på tørhedsgrad på mousserende vine går fra sød mod tør i følgende rækkefølge:

1 Demi-sec
2 Sec
3 Extra Sec/Extra Dry
4 Brut
5 Extra brut
6 Brut Natural/Brut Zero

Info om vinen

Årgang

Alkohol

12,5

Druer

,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...