Luca Rossi – Maron 2016

Dette er IKKE en Amarone!

  • Finansbureauet
  • 97 pointLuca Maroni
  • Gastromad.dk
  • 69,00 kr.ved køb af 6 - flasker ellers 129,00 kr. fl.

Beskrivelse

Dette er IKKE en Amarone.

Der er mange, der gætter på det, når de smager Maron. Ligesom Amaronen, er vinen nemlig lavet på et blend af druer, der er tørret i små kasser i et ventileret rum.
Og den har den velkendte rosin-næse, som Amaronen også har.
Men det er IKKE en Amarone.

Maron er på kort tid blevet en af vores mest populære italienske rødvine - og ikke uden grund. Både duft og smag bærer tydeligt præg af de tørrede druer, men i modsætning til Amaroner under 200 kr., er frugtsmagen her fuldstændigt ren og uden kanter.

Vinen er blevet til hos Luca Rossi, hvor vinmageren har skelet til produktionsmetoderne i Valpolicella. Luca Rossi har derfor fundet de bedste syditalienske Primitivo- og Negroamarodruer, og tørret dem efter præcis samme principper som i Valpolicella.
Vinen lagres slutteligt på fad, og resultatet er en fornemt afstemt vin med både massiv moden frugt og nydeligt fadpræg. Den er lidt til den sødmefulde side, så er du kun til knastørre toscanere, er dette ikke måske ikke den rette vin.
For alle os andre, er det et fabelagtigt køb.

Når du køber Maron, betaler du udelukkende for smagen! - Ikke for de fiksfakserier, der skal til for at kalde en vin for en "Amarone".

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Producent

Region

Druer

,