Pizzavin

Pizzavin

Når man hører ordet ‘pizzavin’, tænker man måske automatisk på en underlødig vin, som hører til i håndvasken. Det kan skyldes, at vi har vænnet os til at et enkelt, let måltid skal matches med billig vin.

Vi er af en anden holdning!

Uanset om maden er fornem eller ej, så gælder det om at matche et kvalitetsmåltid med en kvalitetsvin, og der er en type kvalitetsvin, der passer rigtig godt til pizza; nemlig ung Sangiovese-vin. Den har nemlig den lette frugtsmag kombineret med en frisk frugtsyre. Sangiovese smager utrolig godt med både brød og tomat – og dermed pizza. Både pizzaen og vinen nyder godt af hinandens selskab og understøtter hinandens smagskomponenter. Det er selvfølgelig underforstået her, at der ikke her er tale om en frysepizza fra supermarkedets køledisk, men en pizza, der er lavet med opmærksomhed på råvarernes beskaffenhed. Præcis som italienerne ville gøre det.

Stenovnen har vi ikke (endnu), men har du kuglegrill og en stenplade til den, er du rigtig godt på vej til en autentisk pizza-oplevelse. En stenplade i ovnen ved høj temperatur (meget gerne varmluft) kan også gøre det.

Vi foretrækker som sagt ung Sangiovese som pizzavin og et rigtig godt bud er supertoscaneren Le Pupille – Pelofino 2017.