Pizzavin

Pizzavin

Når man hører ordet ‘pizzavin’, tænker man automatisk på en underlødig vin fra supermarkedet, som hører til i håndvasken. Det er fordi vi har vænnet os til at et enkelt, let måltid skal matches med billig vin.

Vi er af en anden holdning!

Uanset om maden er fornem eller ej, så gælder det om at matche et kvalitetsmåltid med en kvalitetsvin, og der ER en type kvalitetsvin, der passer rigtig godt til pizza; nemlig ung Sangiovese-vin. Den har nemlig den lette frugtsmag kombineret med en frisk frugtsyre. Sangiovese smager utrolig godt med både brød og tomat – og dermed pizza. Både pizzaen og vinen nyder godt af hinandens selskab. Det er selvfølgelig underforstået, at der ikke her er tale om en frysepizza fra supermarkedet, men en pizza, der er lavet med opmærksomhed på råvarernes beskaffenhed. Præcis som italienerne ville gøre det.

Stenovnen har vi ikke (endnu), men har du kuglegrill og en stenplade til den, er du rigtig godt på vej til en autentisk oplevelse.

Vi foretrækker som sagt ung Sangiovese til og et rigtig godt bud er supertoscaneren Le Pupille – Pelofino 2017.