Opskrift på osso buco i stegeso

Opskrift på osso buco i stegeso

Osso buco i stegeso er på mange måder en fantastisk ret. Ikke alene smager den vidunderligt – den passer også nærmest sig selv. Og så er den bare altid et hit til gæster, som du kan forkæle med et godt glas vin, mens retten står og simrer færdig.

Vores opskrift på osso buco i stegeso er en god blanding af de opskrifter, vi selv er stødt på: Sølvskeen, mødre, madprogrammer og lignende. Sådan her virker den for os, ingredienserne er nemme at få fat i og den er en stor succes hver gang.

Ingredienser til 4 personer:

6 skiver kalveskank
3 dl. tør hvidvin
5 gulerødder
1/2 knoldselleri
3 løg
4 fed hvidløg
2 dåser fl. tomat
1 lille dåse konc. tomat
Smør eller olie til stegning
Evt. 1/2 liter oksebouillon

Salt, friskkværnet peber og evt. et par laurbærblade.

Fremgangsmåde:

Hak grøntsagerne i ca. 1 cm store stykker og mas hvidløgsfedene.
Vend kødet i hvedemel og brun dem godt på panden i smør. Læg dem herefter til side.
Steg grøntsagerne i samme pande i 5-10 minutter, tilsæt evt. mere fedtstof hvis nødvendigt. Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomat.
Læg ingredienserne lagvist i fadet/stegesoen, så kød og grøntsagerne kommer hinanden ved. Hæld hvidvinen over og spæd evt. til med bouillon indtil kødet er nogenlunde dækket af væde, så det ikke tørrer ud.

Sæt retten i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 3 timer.

Servér med enten ris, pasta eller kartoffelmos efter smag.

Vi anvender altid en stegeso til osso buco. Vi har prøvet med et almindeligt fad, og selvom det bliver godt, bliver det altså bare ikke helt lige så godt, som med en stegeso!

Vintip:

Vinen til osso buco bør være kraftig, men ikke voldsom. Retten er trods alt ikke kraftigt krydret.

Vi har haft stor succes med Le Pupilles Morellino di Scansano Riserva, der har tilpas frugt, dybde og syre til den kraftige ret uden at overdøve den fine smag af kalvekødet.