Bruschetta verdens nemmeste italienske opskrift

Bruschetta: Verdens nemmeste italienske opskrift

Det er måske en tilsnigelse, at kalde Bruschetta verdens nemmeste italienske opskrift. Det er så simpelt og så lækkert, at opskrift måske er et voldsomt ord. Men så lad os kalde det fremgangsmåde. Du har garanteret allerede alle ingredienserne til bruschetta i dit køkken.

Ingredienser:

  •  Modne tomater.
  •  Godt hvedebrød, gerne lidt tørt, og gerne på durumhvede.
  •  En god olivenolie.
  •  Hvidløg

Fremgangsmåde:

  •  Skær tomaterne i tern på ca. 1×1 cm. Lad dem dryppe af i en si og tilsæt en smule salt, både for at give lidt smag og for at dræne væsken, samt en smule kværnet peber. Lad dem stå mindst 15 min.
  •  Rist brødet på brødristeren eller i ovnen. Gnid det med hvidløg – enten på den ene eller begge sider, afhængigt af, hvor glad du er for hvidløg.
  •  Placer et godt lag hakket tomat oven på hver skive brød, og hav olivenolien stående på bordet, så hver person selv kan bestemme mængden at dryppe på.

Så bliver det vist ikke nemmere, og det smager af sol og… Italien! Husk nu den gode olivenolie. De er ikke billige, men holder en evighed, når de kun bruges som smagsgivere som her.

Man kan tilsætte forskellige ingredienser efter behag, f.eks. frisk basilikum eller revet citronskal, men selv den enkleste version af bruschetta er fremragende.

Drik en ung, let Sangiovese til. Den behøver ikke være dyr, men skal være af god kvalitet, ligesom maden.