Künstler – Riesling Trocken 2018

Knitrende sprød og lækker frugtrig Riesling fra Rheinghau.

  • (2017)Smag på vin
  • Høj genkøbsfaktor(2017)Vinekspressen
  • Anbefalet(2017)Vinexpressen
  • (2017)Vinavisen
  • 109,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 149,00 DKK fl.

Beskrivelse

Næsten uanset hvor i verden man smager en Riesling, har vinmageren haft de tyske udgaver som forbillede. Vinene fra de bedste tyske vindistrikter er knitrende sprøde med frisk syre og enorm mineralitet.

Hvilket tysk distrikt, der laver den bedste Riesling, må være op til den enkeltes smagsløg, men vinene i Rheingau rammer et spændende kompromis mellem sprødhed og krop. Vinene her er knap så modne som længere sydpå - f.eks. Pfalz, men har lidt bredere frugt og lidt mindre syre end i Mosel. Künstler er en af Rheingaus allerbedste vinproducenter, og selvom der her også laves vine til adskillelige hundrede kroner pr. flaske, så er denne basis-Riesling en af vores favoritter. Ikke mindst på grund af Künstlers altid kompromisløse kvalitetsproduktion.
I Künstler - Riesling Trocken 2018 får du intensiv frugt med strejf af grønne æbler og ferskennoter. Hvis din gane har det godt med frisk frugtsyre, så er vinen også dejlig uden mad - og ellers vil den være en optimal makker til mange lette retter med f.eks. rejer og fisk.

OBS: Billedet viser årgang 2017, men vinen er årgang 2018. Fotografen er på vej.

Anmelderne siger... (årgang 2017)

Vinexpressen smagte den og havde følgende ord at give den med på vejen: "Vidunderlig riesling med de klassiske toner af citrus, æble og et snift af grape. Stram og ren med en syre, der trækker mundvand. Høj genkøbsfaktor og anbefalet."

Smag på vin var også fornøjet over Künstler - Riesling Trocken 2017: "Lækker aroma med lime, grønt æble, jasminblomst og lidt flintet mineralitet. Pæn fylde og frisk, sprød syre med god struktur og igen noter af grønne æbler, men nu også gul grapefrugt, der holder i hånden langt ud i eftersmagen. Skøn, ren og sprød Riesling. Tommel op!"

Vinavisen: "Lækker Riesling-hvidvin med en bred og kompleks smag med sødme og syre i fin balance. Lang eftersmag"

God til: Det asiatiske køkken, indiske retter, der ikke er for voldsomt krydrede, rejer, muslinger og hvid fisk. Svinekød, gerne med sennepssovs. Nyd den ved ca. 8 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Drikkes bedst

Region