Nals Margreid – Pinot Bianco Sirmian Alto Adige 2018

FLOT enkeltmarks-Pinot Bianco med topratings

  • 3 glasGambero Rosso
  • 96 pointJames Suckling
  • 94 pointFallstaff
199,00 kr.Før 249,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Druerne til Nals Margreid - Pinot Bianco Sirmian Alto Adige 2018 dyrkes i Sirmian, der ligger i området bag Nals. Geografisk er Nals Margreid lige under alperne. Her ligger vinmarkerne i læ og får de varme vinde sydfra, når de blæser henover blandt andet Gardasøen. Det giver milde dage med masser af varme og sol, og regn der primært falder i vintermånederne. Det er med andre ord temmelig ideelle betingelser for vindyrkning. Der er da også overleveringer, der viser, at man har dyrket vin her længe før romerne begyndte at sprede sig op igennem Europa.

Vinen dufter herligt imødekommende af hvid fersken, grønne æbler og pærer med et strejf af moden citron. Meget fyldig i både næse og mund. Behagelig og tydelig finish.

Pinot Bianco er en hvidvinssort, der har sin oprindelse i Bourgogne i Frankrig. Her går den under navnet Pinot Blanc. Pinot Bianco er en af Norditaliens mest kendte hvidvinsdruer, og fungerer mange steder i Europa som vingårdenes "entry level"-vin. Nals Margreid har i den grad vendt den om og lavet en af de flotteste Pinot Bianco'er vi har smagt.

Nals Margreid - Pinot Bianco Sirmian Alto Adige 2018 har et flot lagringspotentiale, helt op til 10 år. Den vil dog også være en fornøjelse at åbne nu. Der er med andre ord ikke noget, der kan gå galt her. Du er garanteret en flot vinoplevelse uanset, hvilket valg du foretager.

Nals Margreid er en af Alto Adiges absolutte topproducenter og TOPpræmieres for mange af deres vine år efter år. Vi har medtaget et udvalg på årgangen, men du kan se dem alle på Sirmian ved at trykke HER.

Anmelderne siger...

James Suckling: "This is one of the best pinot biancos in Italy with wild and vivid fruit and electric acidity. Full body. Tight and energetic. Cool single-vineyard white. Drink now or hold." (smagt juli 2020)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14%

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

2020-2030

Lagring

80% på ståltanke, 20% på egefade