Marrone – Langhe DOC Arneis “Tre Fie” 2017

Frisk og velbalanceret hvidvin fra Langhe.

  • 115,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Marrone - Langhe DOC Arneis "Tre Fie" 2017 er lavet på druer fra vinstokke i La Morra i Langhe del Barolo, der er 40 år gamle.
Druerne presses nænsomt og mosten er i kontakt med drueskallerne i nogle timer. Resultatet er en meget velstruktureret vin i fuld balance. "Tre Fie" betyder på piemontesisk dialekt "Tre døtre". Og nu vi er ved sproget, så betyder "Arneis" ganske simpelt "lille slyngel". Navnet skyldes, at druen er vanskelig at have med at gøre i marken. I Marrones kyndige hænder er det dog ingen hindring. Vine på Arneis er fyldige i kroppen og duft og smag er både frugtig og floral. Marrone - Langhe DOC Arneis "Tre Fie" 2017 er ingen undtagelse.

Fantastisk som en aperitif eller som ledsagelse til delikat mad.

Serveres ved 6-8 grader.

Om Marrones pertentlige arbejde i marken.

Marrone dyrker deres marker i Piemonte med nøje udvalgt organisk gødning, og alt arbejde i marken er håndarbejde. I marken sikrer de sig imod tørke ved at beskære rødderne i det øverste jordlag. På den måde tvinger de vinstokkenes rødder til at søge dybere ned efter vand. Skulle sommeren blive usædvanlig tør, har de dermed på naturlig vis sikret planten vand. Begynder man først at vande jorden oppefra, vil rødderne nemlig automatisk søge opad. Resultatet af den metode vil være den sikre død for vinstokkene. Det skyldes, at rødderne ikke kan vendes, når de først er begyndt at gro opad.

Marrone er meget opmærksomme på, at de er del af et øko-system og ønsker, at der kan dyrkes fremragende vine på markerne i mange generationer frem. Lige nu er det 3. og 4. generation, der i fælles passion skaber fremragende vine. Men 5. generation har allerede set dagens lys, og mon ikke kærligheden til vinen kommer ind med modermælken i også dén generation.

Se alle vine fra Marrone her.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Lagring

Region