Marjan Simčič – Ribolla Cru Selection 2018

Flot harmoniseret Ribolla.

  • 93 pointJames Suckling
149,00 kr.Før 249,00 kr.

Beskrivelse

Marjan Simčič - Ribolla Cru Selection 2018 forener det læskende fra en hvidvin med den gode tanniske følelse fra en rødvin. Denne Ribolla er en behageligt fyldig og mineralsk hvidvin med et strejf af moden citrus, tørret frugt og cedertræ. Den er smukt harmoniseret, i balance, rund og yderst let drikkelig.

Ribolla er en tykskallet drue med mange aromastoffer i selve skallen. De fleste kender nok bedst druen fra Friuli i det nordøstlige Italien. Friuli grænser op mod Italien, og da druen ikke er bekendt med de politiske grænser dyrkes den naturligvis også i Slovenien, der grænser op til Italien. Her dyrkes druerne uden brug af sprøjtemidler 200-250 meter over havet i kalkrig jord. Vinstokkene på de nordvest-vendte marker er over 50 år gamle.

Vinen er ufiltreret for at bevare så meget smag i vinen som muligt. Den lagrer først 18 måneder på 4000-liters egefade, før den tappes på flaske og lagrer yderligere mindst 4 måneder, før den frigives til salg.

Prøv den til grillet fisk og sammenkogte retter med lyst kød. Server Marjan Simčič - Ribolla Cru Selection 2018 i store glas og lad den gerne få noget luft en halv times tid før servering.

Anmelderne siger...

James Suckling: "A ribolla with lots of skin contact, providing grape-skin, dried-apple and pear-crumble character and almond undertones. It’s full-bodied with lots of tannins and juicy, flinty character. Flavorful finish. Even chewy. Fun. Try decanting. Drink now." Smagt august 2020.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

13%

Drikkes bedst

2021-2026

Druer

Lagring

Egefade

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...