Marjan Simčič – Chardonnay Opoka Cru 2017

Harmonisk og fuldfed Chardonnay.

  • 93 pointJames Suckling
229,00 kr.Før 399,00 kr.

Beskrivelse

Marjan Simčič - Chardonnay Opoka Cru 2017 er smuk dybgylden i glasset. Fuldfed charmerende i sin duft af tørret frugt, honning og smeltet smør på toast. Smagen er en spejling af duftene og med et smigrende snert af salt med lidt vaniljedrys. En decideret frodig Chardonnay, der kan nydes i sin storladenhed nu eller lægges på langs på hylden. Helt ideelt køber du en kasse og smager den med et års mellemrum, eller hvad du nu finder passende. Dét vil være en storslået oplevelse, der bare stiger og stiger i sit crescendo.

Marjan Simčič - Chardonnay Opoka Cru 2017 er særdeles velegnet til retter med tilsvarende volumen i smagen. Det kunne for eksempel være retter med muslinger, svampe eller trøffel. Prøv den også til foie gras og oplev, hvor fint de to akkompagnerer hinanden.

Regionen Brda i det vestlige Slovenien refereres ofte til som det slovenske Toscana. Og det giver faktisk god mening, for ikke alene har landskabet de samme karakteristiske bakker; vinmarkerne vender også mod den vestlige kyst og har bjergene i ryggen. Præcis som i Toscana. Druerne håndhøstes i midten af september. Der er kun produceret 3.333 flasker af denne vin. Det er med andre ord ikke en, man lige falder over hver dag.

Server den i store glas ved 12-14 grader.

Anmelderne siger...

James Suckling (2016): Assertive oak and chalky, stony aromas cast a savory layer over lemons and green apples. The palate has a smooth, creamy build of spiced-bread and nutmeg-dusted pear flavors.

Info om vinen

Årgang

Druer

Drikkes bedst

2020-2035

Alkohol

14%

Producent

Region

Lagring

23 måneder på store fade + mindst 2 måneder på flaske

Du kunne også være interesseret i...