Marjan Simčič – Chardonnay Classic 2020

Frugtig og fyldig Chardonnay fra grænseområdet Slovenien/Italien

115,00 kr.Før 149,00 kr.

Beskrivelse

Marjan Simčič - Chardonnay Classic 2020 er en mediumfyldig Chardonnay med en intens og kompleks aroma. Noter af hvide blomster, fersken, tørret frugt og et touch af citrusfrugt og krydderier. Vinen er frisk og livlig i sin struktur i munden, hvor aromaerne fra næsen også går igen. Den har en flot, lang finish og en smørblød tekstur. Det her er ren, umaskeret Chardonnay-fornøjelse. Fermenteret på naturlig gær og lagret på ståltanke. Chardonnay-druerne får altså her lov til at udtrykke terroiret.

Marjan Simčič - Chardonnay Classic 2020 egner sig lige godt til traditionel som moderne madlavning. Både før maden som aperitif og selvfølgelig under selve måltidet. Server vinen ved cirka 12 grader. Du kan sagtens gemme denne vin i din kælder i mange år. Den vil med årene udvikle en flot kompleksitet. Men den er også en fornøjelig affære præcis som den står i glasset lige nu.

Regionen Brda i det vestlige Slovenien refereres ofte til som det slovenske Toscana. Og det giver faktisk rigtig god mening, for ikke alene har landskabet de samme karakteristiske bakker; vinmarkerne vender også mod den vestlige kyst og har bjergene i ryggen. Præcis som i Toscana. Druer tager ikke hensyn til politiske grænser, så en del af vinmarkerne Gredič, Ceglo og Jordano krydser faktisk ind over den italienske grænse i Collio-regionen. Vinmarkerne er mellem 21 og 34 år gamle og ligger 150-250 meter over havet i sydøst- og sydvestvendt retning.

Se alle vine fra Marjan Simčič HER.

Info om vinen

Årgang

Druer

Alkohol

13,5%

Producent

Region

,