Le Pupille – Poggio Argentato 2017

Oplev strukturen fra Toscana i kombination med elegancen fra de store nordligere vine. Kun 5 flasker tilbage.

  • 92 pointRobert Parker
109,00 DKKFør 169,00 DKK

Beskrivelse

Le Pupille - Poggio Argentato 2017 er en lækker blød og let-drikkelig hvidvin fra Maremma. Le Pupille er den absolut bedste producent i Maremma-området i det vestlige Toscana.

Vinene er prissat alt, alt for lavt eftersom Maremma endnu ikke har fået samme berømmelse som Montalcino og Bolgheri. Der står Maremma på visitkortet, men de mindre vine slår ALT i Chianti Classico til prisen. De store Sangiovese-vine slår ALT med navnet "Brunello" til prisen.
Er du til klassisk toscansk vin, betaler du sædvanligvis 50% for navnet og 50% for selve vinen. Maremma ligger dog for langt fra de dyre zoner til at kunne gøre brug af det dyre navn. Det betyder, at du får langt, langt mere vin for pengene. Det har anmelderne luret for længe siden og derfor overøses Le Pupille da også igen og igen med TOP-anmeldelser for deres komplekse og sofistikerede vine.

Denne saftige, mineralske hvidvin er ingen undtagelse. Flot lys gul med en dejlig duft af hvide blomster. Frisk og insisterende lang finish.

På trods af, at prisen lige netop ligger på den forkerte side af 100 kroner, er Le Pupille - Poggio Argentato 2017 blevet en af vores mest populære hvidvine. Den laves af mange forskellige (og forholdsvist ukendte) druer i Toscana, og sidder lige i skabet hvert år! Massiv frugt med stor kompleksitet og mindst lige så stor drikkeglæde.
På papiret er Le Pupille - Poggio Argentato en oplagt madvin, men vi oplever, at vinen -især efter et års ekstra modning- åbner sig så meget, at den smager lige så godt som 'social vin' uden de store krav til følgeskab af mad.

Vi nyder den selv gerne uden mad, men den er også velegnet til langt de fleste retter lige fra tapas til krævende retter med fisk og skaldyr. Også god til kødretter, hvor man ønsker en mere frisk vin end rødvin.

(Bemærk: Billedet viser årgang 2015, men vinen er årgang 2017. Fotografen er på vej.)

Se alle vine fra Le Pupille HER.

Anmelderne siger...

Monica Larner for Robert Parker: "This is a blend of 60% Sauvignon Blanc, 10% Traminer and 5% Semillon. The rest, 25%, is Petit Manseng that has been aged in wood, whereas the other grapes only see stainless steel.
The 2017 Poggio Argentato is soft and accessible. This vintage, with light notes of peach and poached pear, is very approachable and ready to drink. Some 50,000 bottles of this excellent value buy were made."