Künstler – Hochheimer Hölle Riesling Trocken GG 2016

Voldsomt efterspurgt og voldsomt lækker!

  • 97 pointJames Suckling
  • 93 pointRobert Parker
  • 93 pointFallstaff
  • 94 pointGault & Millau
  • 93 pointVinum
  • 92 pointEichelmann
299,00 DKKFør 399,00 DKK

Beskrivelse

Künstler - Hochheimer Hölle Riesling Trocken GG 2016 er noget langt udover det sædvanlige! Grosse Lage eller Grosses Gewächs er det tyske topniveau for rød- og hvidvine. Ligesom i f.eks. Frankrig er klassificeringen dog ikke garanti for kvalitet, men her har vi fået fat i én af de rigtigt sjove af slagsen.

Künstler er en af Rheingaus allerbedste producenter, og især deres Riesling er voldsomt efterspurgt og voldsomt lækker!
James Suckling gav da også denne top-Riesling 97 point og forventer en levealder på over 30 år.

Hochheim Hölle er det område i Rheingau, hvor vinen produceres. 'Hölle' kommer af det gamle tyske ord Halde, der betyder 'bakke' og sikke de bakker kan! Den lerede mergeljord sørger med sine fine partikler for, at vinstokkene får rigeligt med vand til at stortrives. Vinene i dette område kan prale med virkelig fin mineralitet og syre i behageligt samspil med stor, pikant frugtrigdom. Künstlers vingård i området producerer vine med enorm kraft og mineralitet, som sammen skaber en synergi af aromaer i ganen. Smag selv!

Künstler - Hochheimer Hölle Riesling Trocken GG 2016 er god til meget lækre retter med f.eks. skaldyr og fisk. Gerne som måltidets midtpunkt med lidt nippemad. Nydes ved ca. 10 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Producent

Region