I Stefanini – Monte di Fice 2016

Lækker hvidvin fra Soave i Veneto

  • 93 point(2015)Wine Enthusiast
99,00 DKKFør 199,00 DKK

Beskrivelse

I Stefanini - Monte di Fice 2016 er en saftig og frisk hvidvin på Garganega. Francesco Tessari, ejer og vinmager af i Stefanini, producerer udelukkende hvidvine. Det unikke mikroklima i Soave, Veneto er den helt optimale partner for Garganega-druen, der er hoveddruen i alle producentens vine. Fransesco er meget omhyggelig i sin udvælgelse af druerne, selv til de helt enkle vine, hvilket afspejles i hans succes: Der er altid udsolgt inden de nye årgange frigives - det er meget få producenter, der i øjeblikket kan prale af det.

Francesco Tessaris familie var en af de første til at bryde fri af kooperativerne og i stedet begynde at fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. I kooperativernes storhedstid afregnedes man nemlig per kilo. Det vil sige, at man fik samme pris uanset smagen. Det er heldigvis ikke længere sådan.

De mange års omplantning og optimering i marken har givet afkast. I dag er Francescos vine blandt Italiens bedst anmeldte. Endda på trods af at priserne stadig er overordentligt rimelige.

Wine Enthusiast skrev om 2015-årgangen: "Linear and mineral driven, this intriguing white opens with aromas of beeswax, acacia, citrus, stone fruit and a yeasty whiff of bread crust. On the expressive palate, a mineral note underscores juicy yellow peach, nectarine and apple. There's a lot going on and a lot to enjoy here." Vi glæder os til de får smagt 2016-årgangen og formentligt vil være lige så begejstrede for den som vi er.

Vi anbefaler I Stefanini - Monte di Fice 2016 til risotto med ærter og god parmesanost. Den klæder også modne, bløde oste som Taleggio.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Lagring

Producent

Region