I Stefanini – Monte di Fice 2016

Lækker hvidvin fra Soave i Veneto

  • 93 point(2015)Wine Enthusiast
99,00 DKKFør 199,00 DKK

Beskrivelse

I Stefanini - Monte di Fice 2016 er en saftig og frisk hvidvin fra Veneto på Garganega-druen. Francesco Tessari, ejer og vinmager af i Stefanini, producerer udelukkende hvidvine. Det helt unikke mikroklima i Soave, Veneto er den absolut optimale partner for Garganega-druen, der er hoveddruen i alle producentens vine. Fransesco Tessari er meget omhyggelig i sin udvælgelse af druerne, selv til de helt enkle basis-vine. Det afspejles i hans succes: Der er altid udsolgt inden de nye årgange frigives! Det er meget få producenter, der i øjeblikket kan prale af det.

Francesco Tessaris familie var en af de første til at bryde fri af kooperativerne og i stedet begynde at fokusere på kvalitet fremfor kvantitet i vinproduktionen. I kooperativernes storhedstid afregnedes man nemlig i sin høst per kilo. Det vil sige, at man fik samme pris uanset smagen og modenhedsgraden af druerne. Det er heldigvis ikke længere sådan og området producerer i dag fremragende, solmodne vine.

De mange års omplantning og optimering i marken har givet afkast. Og her er der ikke kun tale om bundlinjen. I dag er Francescos vine nemlig blandt Italiens bedst anmeldte. Endda på trods af at priserne stadig er mere end overordentligt rimelige.

Anmelderne siger...

Wine Enthusiast skrev om 2015-årgangen: "Linear and mineral driven, this intriguing white opens with aromas of beeswax, acacia, citrus, stone fruit and a yeasty whiff of bread crust. On the expressive palate, a mineral note underscores juicy yellow peach, nectarine and apple. There's a lot going on and a lot to enjoy here." Vi glæder os til de får smagt 2016-årgangen, og formentligt også vil være lige så begejstrede for den, som vi er.

Vi anbefaler at nyde I Stefanini - Monte di Fice 2016 til en dejlig risotto med ærter og en generøs portion god parmesanost. Den klæder også modne, bløde oste som Taleggio. Server vinen ved 8-10 grader.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Drikkes bedst

Druer

Lagring

Producent

Region