Guillemard-Pothier – Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay 2017

En tør hvidvin med fyldig krop, skøn fedme og lidt smokiness fra fadlagringen.

  • Gastromad
  • AnbefaletVinexpressen
  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 249,00 DKK fl.

Beskrivelse

Guillemard-Pothier - Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay 2017 kommer fra Meloisey, der ligger lige i hjertet af Hautes-Côtes de Beaune. Her har familien dyrket vin siden 1600-tallet. I dag drives familieforetagendet af de tre søskende Pascal, Chantal og Franck.

Guillemard-Pothier - Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay 2017 er en tør hvidvin med fyldig krop. Duft af citrus og æble og ligeledes smag af citronskal med en skøn fedme og lidt smokiness fra fadlagringen, der runder den flot af. Lang og behagelig finish. En flot moden, koncentreret årgang. Druerne modnede tidligt på sæsonen og resultatet af dette samt det gode arbejde i både kælder og mark er en vin, der er meget let tilgængelig i glasset. Robert Parker kalder årgang 2017  for de hvide Bourgogner "Extraordinary". Det er svært at være uenig, når denne vin er på bordet.

Server vinen ved cirka 10 grader. Prøv den til kanin med sennepssauce eller til grillet laks med asparges.

Anmelderne siger...

Gastromad: "Vinen har et halvklar gyldent udseende.
Duften er dejlig med masser af skønne mineralske noter som langsomt udfolder duften af citronskal, grønne nyplukkede æbler. Smagen er blød og lækker af citrus, æbleskal og honning med noter af mineraler. En skøn frisk Bourgogne Vin på Chardonnay druen med en lang og yderst behagelig eftersmag, som får en til at tænke på hvor harmonisk vinen er sammensat. Et flot arbejde fra Frankrig. Vinen passer godt til fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, kaningryde eller nydes på terrassen. En skøn vin der kalder på næste opfyldning.
Jeg er Fan."

Vinexpressen: "Ananas, citrus og et viff af fransk nougat og en kvart kamille-mark. Mineralsk, spændstig og ret chablis-agtig i stilen med rank og frisk syre og et lille bitterriv i eftersmagen. Anbefalet."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Drikkes bedst

Region