Golden Winery – Golden Chardonnay 2016

Flydende guld på flaske. Fyldig frugt og mineralitet i sofistikeret balance på tungen.

  • Gastromad
  • ANBEFALETVinexpressen
  • 90 pointTastings.com
  • 99,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 169,00 DKK fl.

Beskrivelse

Golden Winery - Golden Chardonnay 2016 er en moderne vin fra Californien. Druerne har nydt godt af den varme sol om dagen og den kølige natteluft. Det har givet druerne mulighed for at udvikle en yderst behagelig sødme i varmen og om natten sætte den i bero igen. Druerne til Golden Chardonnay håndplukkes sent på sæsonen og herefter håndsorteres de. Herefter presses de og lagres 12 måneder på franske egefade for at afrunde og blødgøre vinens tekstur.

Alt der glitrer er ikke guld - noget af det er nemlig vin!

Fra Golden Winery i The Golden State (Californien) kommer denne gyldne vin med gylden etiket. Normalt er vine fra Monterey bestemt ikke i den billige ende. Vi har dog gjort en god handel og kan derfor tilbyde dig flydende, gyldne dråber på flaske til en absolut favorabel pris.

Fyldig frugt og mineralitet danser i sofistikeret balance på tungen, ledsaget af flot fedme og fad. Smagen er velafbalanceret og perfekt til mad. Den kan dog lige så vel nydes uden madledsagelse for sin smukke, gyldne farve samt kælne drue og spændende sødme, der minder om krokant.

En helt personlig favorit-servering skal du også lige have med. Næste gang du lægger an til pizza, så prøv den også i en hvid dessertvariant, altså uden tomat. Top den i stedet med frisk, moden fersken i skiver, friske rosmarinkviste og skiver af gedeosterulle. Når du tager den ud af ovnen/grillen, så kør et par striber med acaciehonning på toppen. Det er en bragende god kombi med Golden Winery - Golden Chardonnay 2016.

Da Gastromad smagte vinen, skrev han følgende om den: "Udseendet i glasset er klar, let gylden honningfarve. Næsen rammes noter af citrus, let fad og mineraler og sødlig melon. Munden fyldes af en cremet og let fedme med noter af fad, vanilje og melon. En kraftig chardonnay med en halvlang ren og cremet eftersmag. Vinen vil passe godt til kylling, fisk og skaldyr."

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Lagring

Drikkes bedst

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...