Cliffhanger – Riesling Dry 2020

Mindre parti af hvidvins-kup fra Mosel

  • Utroligt(2018)Gastro
  • (2018)Smag på vin
  • 10/10 genkøbsfaktor + UGENS VINHIT(2017)Vinexpressen
69,00 DKKFør 129,00 DKK

Beskrivelse

Cliffhanger - Riesling Dry 2020 er et af årets absolut vildeste hvidvinskup!
Super lækker Mosel-Riesling til en brøkdel af, hvad områdets "gamle" producenter koster.

Er du Mosel-fan vil du uden tvivl nikke genkendende til både stilen og smagen, men helt sikkert ikke prisen. Denne udgave af Cliffhanger Riesling er tør med en knivskarp finesse i sit udtryk. Smagen er fuld af æble og citrus og med kompleksitet og mineralitet. Et absolut fund til prisen.

Cliffhanger har fået sit navn fra det smukke, stejle og svært fremkommelige Mosel-bjerglandskab. Ser man en vinbonde på 'marken' kan det nemlig være svært helt at afgøre, om han er ved at besigtige høsten eller simpelthen ved at bestige bjerget! Hvert eneste klippefremspring kan udnyttes til Tysklands dominerende drue, Rieslingen.

Cliffhanger kommer fra nogle af de allerstejleste skrænter i Mosel-området, hvor høsten kommer i hus med håndkraft. Det skyldes ikke en romantisk tilgang til vinproduktion. Det skyldes helt enkelt, at det ikke er muligt at køre med maskiner!

Vi har kun fået fat i et mindre parti af Cliffhanger - Riesling Dry 2020. Du skal skynde dig, hvis du skal nå at smage den! Den vil være helt perfekt at nyde nu. Men som med alle andre gode Rieslingvine, så begynder eventyret først, når den hældes på flaske. Den vil således folde smagsoplevelsen yderligere ud over de næste 3-5 år. Du kan med andre ord godt lægge et par flasker i kælderen.

Anmelderne siger...

GASTRO (2018): 5 stjerner +"Utroligt..."

Smag På Vin (2018): 5 stjerner plus "Dejlig næse med grønne æbler, nektarin og en kalket mineralitet. God mellemfyldig mundfylde med rund frugt og fin syre. Noter af æbler, lime og en smule abrikos. Selv om den kaldes dry, er vi mere over i det halvtørre, men netop på grund af den fine syre, holder den flot. God Riesling til god pris."

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

12%

Druer

Drikkes bedst

2020-2026

Lagring

4 mdr. på ståltanke

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...