Boroli – Langhe Chardonnay Bel Ami 2019

Skøn fadlagret Chardonnay til meget skarp pris

  • 149,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 199,00 DKK fl.

Beskrivelse

Druerne til Boroli - Langhe Chardonnay Bel Ami 2019 gror på vinstokke, der er 15 år gamle i området omkring Castiglione Falletto. Efter høsten presses druerne med stor forsigtighed og den malolaktiske og afrundende fermentering foregår på ståltanke, før den lagres på fade et par måneder før frigivelse til salg.

Boroli - Langhe Chardonnay Bel Ami 2019 er flot strågul i glasset. Fyldige aromaer af abrikos og moden, gul fersken. Smagen er harmonisk og med et behageligt strejf af citrus. Vinen har en meget flot balance mellem frugtsyre og mellem-fyldig krop. Saftig og umanerlig langstrakt finish. Skøn mineralitet.

Drik den nu eller gem den. Den smager pragtfuld, men gemmepotentialet er også stort. Den smager dejligt til fyldige fiskeretter. Nyd den af store glas ved 7-10 grader.

Boroli er et familieforetagende; Ægteparret Elena og Silvano Boroli og deres søn, Achille, er alle en del af den daglige drift. I marken foregår alt så naturligt som det er muligt. Man gøder med naturlig gødning, foretager 'grøn høst' for at optimere koncentrationen og modningen i den enkelte drue. Ved grøn høst fjerner man de drueklaser som vinstokken vurderes at have produceret for mange af i forhold til den endelige høst. På den måde kan stokken koncentrere sig om at perfektionere væksten på de tilbageblevne klaser.

Info om vinen

Årgang

Alkohol

Druer

Producent

Region

Drikkes bedst

Lagring

Du kunne også være interesseret i...