Argiolas – Is Argiolas Vermentino 2018

Wine Spectator: “Outstanding wine!”

  • 90 pointWine Spectator
  • 94 point(2017)James Suckling
  • 90 point(2017)Veronelli
125,00 DKKFør 179,00 DKK

Beskrivelse

Argiolas - Is Argiolas Vermentino 2018 er lavet på udvalgte Vermentino-druer fra det sydlige Sardinien. Lys strågul farve i glasset, behageligt insisterende frugtig duft med florale undertoner.

Vine på Vermentino-druen er ikke stort udbredt, hvilket kan undre, da Vermentino-druen passer godt til de danske ganer: Fuld af smag med mange lag frugt og samtidigt en blød og omfavnende frugtsyre. Vermentino fra Sardinien er generelt anerkendt, men her er der en usædvanlig utrolig koncentration og smagsrigdom, der smager langt dyrere end tilfældet faktisk er. Det rette klima, et enormt markareal (hvorfra de bedste vinrækker er valgt), og usædvanlig streng drue-selektion og -sortering lader til at være opskriften på at lave en så helstøbt hvidvin. Har du været i Piemonte og drukket hvidvin på den lokale drue, Favorita, så har du også smagt Vermentino. Det er nemlig samme drue, men med hvert sit navn alt efter området, den gror i. Vermentino elsker sol! Får den ikke nok, udvikler den ikke nok sødme og syre. Det er derfor nok ikke helt tilfældigt, at den har 'slået sig ned' på Sardinien, der også kaldes for "solskinsøen". Hér har den det som blommen i et æg.

Argiolas - Is Argiolas Vermentino 2018 er velegnet som ledsager til stort set alt, og i særdeleshed alle former for fisk. Men pas på med at åbne den inden maden - der er muligvis ikke mere tilbage, når det er spisetid.

Info om vinen

Alkohol

Druer

Producent

Lagring

Drikkes bedst

Region