Argiolas – Costamolino Vermentino di Sardegna 2018

Aromatisk hvidvin fra Sardiniens bedste producent.

  • 95 pointJames Suckling
  • Flaskehalsen
  • 79,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 139,00 DKK fl.

Beskrivelse

Argiolas - Costamolino Vermentino di Sardegna 2018 er en hvidvin på 100% Vermentino. Vermentino er en aromatisk hvidvinsdrue, der stortrives på Sardinien. Noterne i vinen er de særlige urter, der vokser på Sardinien, bundet i en fin buket med mynte, moden stenfrugt og komplet modnede citroner. Flot sitrende frugtsyre, der danser på tungen. En spændende og fyldig hvidvin til en alt for lav pris.

Vinen er hovedsageligt lagret på ståltanke. En lille procentdel har dog undergået malolaktisk fermentering, inden det endelige sammenstik, for at runde vinen blødere af.

Argiolas - Costamolino Vermentino di Sardegna 2018 er som skabt til alt godt fra havet; muslinger, krabbe, fisk. Gerne i kombination med fennikel.

Anmelderne siger...

Flaskehalsen: "Denne dybt gullige Vermentino har en rar og markant fylde, der er flot afstemt med de øvrige nuancer af friskhed og syre. Den giver gas fra begyndelsen men toner ud i en diskret og finjusteret eftersmag, der binder fine sardinske sløjfer på oplevelsen. Det er absolut godkendt – og endda til en flot pris."

James Suckling: "Here’s a very serious white indeed, trading in pronounced but bright apricots, peaches, mangoes, cloves, nutmeg and white pepper. Wonderful density and vitality to the full-bodied palate, where vibrant acidity crafts out a fine shape through fleshy tropical fruit. Long on the finish. Excellent value. Drink now."

Info om vinen

Årgang

Druer

Producent

Lagring

Region

Alkohol

Du kunne også være interesseret i...