Contadi Castaldi – Rosé

Det er nemt at lade sig besnære til en affære med denne indladende mousserende rosé.

  • 93 pointJames Suckling
  • 90 pointRobert Parker
  • 2 glasGambero Rosso
  • 93 pointBarego'mad
  • 169,00 kr.ved køb af 6 - flasker ellers 269,00 kr. fl.
GRATIS FRAGT PÅ ALT RESTEN AF UGEN

Beskrivelse

Contadi Castaldi - Rosé er en klassisk Franciacorta, men i en moderne stil, der viser, hvor elegante Pinot nero-druerne er sammen med Chardonnay. Smuk, lys koralrosa farve med en fin og vedvarende perlage.  Efter den første lagring på 7 måneder - delvist på ståltanke og delvist i barriques - lagrer den mousserende vin sur lies fra 24 til 30 måneder.
Næsen har klare noter af vilde bær, friske rosenblade, hints af æble og tropisk frugt. Munden er struktureret, frisk og livlig, og nærmest sensuel. Finishen er langt og velafbalanceret. Syre, sødme og finish i fin og flot balance.

Kan man drikke mousserende vin til mad? Jada! Den er både perfekt som aperitif og matcher godt med pizza, fiskeretter og delikate retter med lyst kød eller grøntsager.

Anmelderne siger...

Barego'mad 93 point / 5 stjerner: "Contadi Castaldi Rosé er en vældig harmonisk og velkomponeret Franciacorta, som med sit syrlige bid i finalen og en lang vedvarende eftersmag er et ganske fornøjeligt selskab. Dens kvaliteter gør den velegnet som aperitif, eller som selvsikker ledsager til det helt store ostebord, fredagspizzaen, sushi og andre orientalske måltider med lyst kød og grøntsager. En italiensk lækkerbisken af en Franciacorta, som blot skaber endnu mere julelys i øjnene når man ser prisskiltet. Jeg er fan!"

Robert Parker 90 point: "This is a terrific value wine from Italy's prestigious Franciacorta sparkling wine region. The NV Franciacorta Brut Rosé (made with 65% Chardonnay and 35% Pinot Nero) shows a pale pink color with copper and ruby highlights. The bouquet is refreshing and straightforward. It's not too complex really, but it offers enough intensity and finesse to keep your interest. The mouthfeel is characterized by fine and persistent bubbling. Some 113,000 bottles were made."

OM CONTADI CASTALDI FRANCIACORTA

Hvad er den store forskel på champagne og spumante fra Franciacorta, kunne man spørge. De er jo fremstillet efter præcis samme metode ('klassisk metode' eller 'champagnemetoden'), hvor andengæringen foregår i flasken.
Jo, for det allerførste, så er det kun champagne, der kommer fra Champagne - deraf navnet. Det er er i sig selv en længere historie. Dernæst så er der langt, langt skrappere krav til udbyttet per hektar i Franciacorta. Producenten er også forpligtet til at angive datoen for degorgeringen. Degorgeringen er en del af den klassiske champagneproces, hvor den midlertidige gærdækkede kapsel fjernes fra flasken og vinens bundfald fjernes, for derefter at få sin korkprop sat i.

Det er også værd at nævne, at flaskelagringen minimum skal være 18 måneder mod champagnes 15 måneder. Endelig er der den enorme forskel, at produktionen af mousserende vine fra Franciacorta kun beløber sig til 15 millioner flasker per år mod champagnes svimlende 300 millioner flasker. Det sidste indikerer ganske kraftigt, at man ikke lige så snildt får fingrene i mousserende vine fra Franciacorta som man gør med champagne, da både kvalitet og efterspørgsel er skyhøj.

Info om vinen

Producent

Druer

,

Region

Alkohol

12,5

Lagring

7 mdr. på ståltanke og barriques, 6 måneder på flaske efter degorgering i juli