Bellavista – Alma Gran Cuvée Brut Franciacorta

Fornøjeligt harmoniske Franciacorta-bobler til en rigtig god pris.

  • 91 pointJames Suckling
  • 94 pointBarego'mad
  • Winelab
  • 199,00 DKKved køb af 6 - flasker ellers 399,00 DKK fl.

Beskrivelse

Bellavista - Alma Gran Cuvée Brut Franciacorta er en virkelig flot, mousserende vin fra Franciacorta. Vinen har rigelig pondus til at matche mange forskellige serveringer. Prøv f.eks. Bellavista Alma Gran Cuvée til sushi - det er et stensikkert hit! Duften har noter af moden pære og smagen leverer også moden og smagstæt frugt med et mineralsk og frisk strejf. En både sprød og blød oplevelse i munden, der alt i alt må siges at være fornøjeligt harmonisk.

Hele kunsten i Bellavista - Alma Gran Cuvée Brut Franciacorta ligger i selve lagringen, som Bellavista har brugt 40 år på at raffinere. 15% af vinen lagres på små egefade og den færdige vin lagres minimum 4 år. Arbejdet i vinmarken, der går forud for lagringen er bestemt også af afgørende betydning og derfor er det kun de allerbedste druer, der udvælges og håndhøstes.

Anmelderne siger...

Barego'mad 94 point /5 stjerner: "Italienske bobler på højt Champagne-niveau og med stålsat personlighed. Det er Bellavista Alma Gran Cuvée Brut Franciacorta, som tilhører den absolutte elite indenfor mousserende vine fra Italien. Med denne Franciacorta i glasset får du virkelig mulighed for at opleve noget af det ypperste indenfor Franciacorta, hvis niveau nemt kan tage kampen op med velrenommerede Champagne-huse [...] Med Alma Gran Cuvée Brut får du virkelig mulighed for at opleve Franciacorta på første klasse, men til prisen af økonomiklasse i Champagne. Et fremragende vinkøb, som med ynde og elegance nemt kan stå distancen med de store fra Champagne. En stor perle fra Franciacorta i Lombardiet, som du absolut ikke bør snyde dig selv for, hvis du er til dekadente mousserende vine af den helt store skuffe."

Klassificeringen på tørhedsgrad på mousserende vine går fra sød mod tør i følgende rækkefølge:

1 Demi-sec
2 Sec
3 Extra Sec/Extra Dry
4 Brut
5 Extra brut
6 Brut Natural/Brut Zero

Læs mere om vine fra Franciacorta her

Info om vinen

Druer

, ,

Producent

Region

Alkohol

Vintype

Drikkes bedst

Du kunne også være interesseret i...