Prager – Smagekasse

Pragtfuld østrigsk smagekasse med 3 x Riesling og 3 x Grüner Veltliner

1.599,00 DKKFør 2.254,00 DKK

Beskrivelse

Prager - Smagekasse er til dig, der gerne vil smage på så mange af de pragtfulde vine som muligt uden at skulle købe 6 af hver for at få den lidt sjovere pris på dem. I smagekassen er der 3 af hver slags i forskellige klassifikationer. Se klassifikationerne nederst i teksten.

Prager - Smagekasse indeholder 3 x Riesling og 3 x Grüner Veltliner:

Grüner Veltliner:
1 flaske Prager - Grüner Veltliner Federspiel Ried Hinter der Burg 2020 Saftig enkeltmarksvin, hvor frugtsyrebalancen er helt i top og det mineralske præg træder tydeligt og elegant frem. Grønne æbler, pære og citron er blandt hovednoterne.

1 flaske Prager - Grüner Veltliner Smaragd Wachstum Bodenstein 2019 Hovedindtrykkene er pære med grapefrugt og et strejf af passionsfrugt og ananas. Meget forfriskende og samtidig meget mundfyldig.

1 flaske Prager - Grüner Veltliner Smaragd Ried Achleiten 2020 Tør hvidvin med et stort potentiale. Den er kompakt og kraftfuld med noter af modne, gule æbler. Spændende mineralitet.

Riesling:
1 flaske Prager - Riesling Federspiel Ried Steinrigl 2020 Læskende frisk Riesling med let stenfrugtsnote, flot tilstedeværende mineralitet og en elegant og meget, meget lang finale.

1 flaske Prager - Riesling Smaragd Ried Klaus 2020 En perle i samlingen af Toni Bodensteins flotte vine på Grüner Veltliner og Riesling. Marken hedder Klaus og ligger lige over for Ried Achleiten. Klaus er en af Wachaus mest berømte Rieslingmarker. Smagstæt og powerfuld og toppræmieret.

1 flaske Prager - Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein 2020 Høj, høj klasse! 'Wachstum' betyder vækst og er et udtryk, der henviser til at Toni Bodenstein i 1990 plantede 25 forskellige Riesling-kloner. Det var oprindeligt et projekt, der skulle tjene til at bevare biodiversitet og for at kunne modstå fremtidige klimatiske forandringer. Siden 1993, hvor den første Riesling Smaragd Wachstum Bodenstein så dagens lys har det dog udviklet sig til at være blandt Bodensteins allerhøjest efterspurgte enkeltmarksvine.

Om vine på Riesling og Grüner Veltliner fra Wachau i Østrig

Der har været dyrket vin i Wachau i Østrig siden det 5. århundrede og man kan i dag spore enkeltmarker tilbage til munkenes optegnelser fra både middelalderen og renæssancen. Der er 3 klassifikationer, der er unikke for vinene fra Wachau-dalen:

  • Steinfeder - de letteste i klassificeringen med en alkoholprocent på maks. 11. De er beregnet på at blive drukket unge.
  • Federspiel - mellemklassen med en alkoholprocent mellem 11 og 12,5. De er fyldigere og med en større kompleksitet end Steinfeder, men stadig let-tilgængelige.
  • Smaragd - det højeste kvalitetsniveau og fortæller desuden, at alkoholprocenten ligger på mindst 12,5%. Absolut kælderværdige i årtier for de tålmodige. Druerne høstes ofte lidt senere og du vil opleve en federe struktur i disse vine.

Info om vinen

Druer

,

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...