Podere Sapaio – Sapaio 2018

Producentens topvin i fremragende årgang

  • 93 pointJames Suckling
  • 93 point(2017)Robert Parker
  • 93 point(2017)Veronelli
399,00 kr.Før 499,00 kr.

Beskrivelse

Podere Sapaio - Sapaio 2018 er egentlig en Bolgheri Superiore, men kun klassificeret som Toscana IGT. Det er der en rigtig god grund til: Det giver nemlig producenten en langt større frihedsgrad i forhold til hvilke druer, der kan vælges til vinen. Og netop her ligger en vigtig pointe: Nogle af hans allerbedste druer gror nemlig lige uden for zonen. Men i sidste ende går man - heldigvis - efter at lave en så suveræn vin som det overhovedet er muligt for mark og for menneske i forening. Vinen er FULDT på højde med tidligere årgange. Manglende klassificering til trods.

Skal man have det fulde potentiale af den franske drue Cabernet Sauvignon i Italien, bør man dyrke den i Bolgheri-distriktet i Toscana. Her får den mineralholdige jordbund vinene til at kunne konkurrere med lignende fra Bourdeaux. Dog med den fine krølle, at de franske vine på samme niveau koster en formue sammenlignet med. Bolgheri huser også kultvine som Ornellaia og Sassicaia, der koster det femdobbelte, men Sapaio får efterhånden næsten de samme vanvittige anmeldelser. Prisen er bare meget nemmere at have med at gøre.

Vores bedste vinkældertip er at købe en kasse Podere Sapaio - Sapaio 2018 og lige lade dem ligge et par år endnu. Herefter kan du åbne en flaske med et års interval. Eller mere, hvis du foretrækker det. Nyd den uhyre spændende udvikling, der sker i flasken. Imens kan du så gå og glæde dig over, at du gjorde et suverænt vinkup, inden priserne tog himmelflugt.

Se alle vine fra Podere Sapaio HER.

Anmelderne siger...

James Suckling: "Polished aromas of blueberries, mulberries, baking spice, sandalwood and rosemary. It’s full-bodied with tight, chewy tannins. Structured and layered with a fleshy texture. Try from 2023." Smagt oktober 2021.

Monica Larner for Robert Parker (2017): "The 2017 Sapaio is an organic blend of 70% Cabernet Sauvignon, 20% Petit Verdot and 10% Cabernet Franc from Massimo Piccin. This is his top-end wine, and this latest vintage opens to a dark appearance with bright ruby and garnet that shines from deep within. The bouquet is piled high with blackberry, dried cherry, tar, leather and spice. The wine offers thick concentration, and that richness extends warmly to the palate in this hot and dry vintage. The tannins are a little too dry at this young stage, and I suggest holding onto this bottle for an extra year or two. Much of the fruit used here comes from Bibbona (just outside the Bolgheri appellation), and that's why this release of 16,600 bottles is an IGT wine and not a Bolgheri Superiore." (smagt 17. december 2020)

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

, ,

Producent

Lagring

16 måneder på franske barriques

Region

Drikkes bedst

2022-2044

Du kunne også være interesseret i...