Podere Sapaio – Sapaio 2016

Topvin i absolut topårgang.

  • 95 pointRobert Parker
  • 96 pointJames Suckling
  • 3 glasGambero Rosso
  • 95 pointVeronelli
  • 5 drueklaserBibenda
  • 96 pointLuca Maroni
  • 90 point(2015)Wine Spectator
399,00 kr.Før 499,00 kr.

Beskrivelse

Podere Sapaio - Sapaio 2016 er egentlig en Bolgheri Superiore, men kun klassificeret som Toscana IGT. Det giver nemlig producenten en langt større frihedsgrad i forhold til hvilke druer, der kan vælges til vinen. Og netop her ligger en vigtig pointe: Nogle af hans allerbedste druer gror nemlig lige uden for zonen. Men i sidste ende går man - heldigvis - efter at lave en så suveræn vin som det overhovedet er muligt for mark og for menneske i forening. Vinen er FULDT på højde med tidligere årgange. Ja, faktisk har der ikke hidtil været en bedre årgang for denne vin. Manglende klassificering til trods. Se bare anmeldelserne, der lige har fået et nøk mere opad. Det er helt utroligt!

Skal man have det fulde potentiale af den franske drue Cabernet Sauvignon i Italien, bør man dyrke den i Bolgheri-distriktet i Toscana. Her får den mineralholdige jordbund vinene til at kunne konkurrere med lignende fra Bourdeaux. Dog med den fine krølle, at de franske vine på samme niveau koster en formue sammenlignet med. Bolgheri huser også kultvine som Ornellaia og Sassicaia, der koster det femdobbelte, men Sapaio får efterhånden næsten de samme vanvittige anmeldelser. Prisen er bare meget nemmere at have med at gøre.

Vores bedste vinkældertip er at købe en kasse Podere Sapaio - Sapaio 2016 og lige lade dem ligge et par år endnu. Herefter kan du åbne en flaske med et års interval. Eller mere, hvis du foretrækker det. Nyd den uhyre spændende udvikling, der sker i flasken. Imens kan du så gå og glæde dig over, at du gjorde et suverænt vinkup, inden priserne tog himmelflugt.

Anmelderne siger...

James Suckling: "This is so vivid and polished on the nose, showing blackcurrant, blueberry and lavender aromas that follow through to a full body, firm and very silky tannins and a long and flavorful finish. A blend of cabernet sauvignon, cabernet franc and petit verdot. Needs two or three years to start coming together, but already gorgeous to taste."

Robert Parker: "The 2016 Sapaio shows abundant dark chocolate and spice all balanced out by the rich sweetness of the fruit. Blackberry, plum and dark currant emerge from the bouquet. The harvest required that much of the fruit for this wine come from vineyards in Bibbona (outside the Bolgheri appellation), and that's why this wine is classified as a Toscana IGT. The results are well-balanced, fragrant and absolutely seamless. Some 20,000 bottles were made."

 

Info om vinen

Årgang

Alkohol

14,5%

Druer

, ,

Drikkes bedst

2018-2043

Lagring

16 måneder på franske barriques

Producent

Region

Du kunne også være interesseret i...